SON DAKİKA

Haberertesi

AHMET AKIN’DAN 2 TEMMUZ AÇIKLAMASI

AHMET AKIN’DAN 2 TEMMUZ AÇIKLAMASI
Bu haber 03 Temmuz 2016 - 14:47 'de eklendi ve 324 views kez görüntülendi.

CHP GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI VE BALIKESİR MİLLETVEKİLİ AHMET AKIN’IN SIVAS KATLİAMININ 23. YILDÖNÜMÜ AÇIKLAMASI
2 Temmuz 1993 günü, Sivas’ta bazı kesimler ve kişiler tarafından planlanan katliamda; şair, yazar, sanatçı, aydın 35 vatandaşımız Madımak otelinde yakılmıştır.
Sivas’ta yaşanan bu acıdan toplum olarak çok önemli dersler çıkarmamız gerekiyor.
Anadolu toprakları tarihin her döneminde farklı kültür ve renklerin bir arada, kardeşçe yaşadığı bir coğrafya olmuştur. Bu kardeşliği hazmedemeyenler tarafından gerçekleştirilen Sivas katliamının yüreklerde bıraktığı acı hala canlılığını korumaktadır.
Bu ve benzer acıların yaşanmasında kindar gençlik yetiştirmeyi amaçlayan, kininizi unutmayın talimatı veren anlayışların ayak izleri vardır.
Sivas katliamı davası sürecinde yaşanan hukuksuzluklar halkımızın adalet inancını sarsmış, vicdanları yaralamıştır.
Bu acılardan ders almayanlar tarafından benzer oyunların tezgahlandığına üzülerek tanık oluyoruz. İslam adına komşu ülkelerde binlerce Müslümanı katleden IŞİD terör örgütü ülkemizde de katliamlara girişmiştir. İŞİD terör örgütüne sempati duyanlar, onu kollayıp destek olanlar, ülkemizde büyümesine göz yumanlar da bu katliamlardaki sorumluluklarından kurtulamazlar.
Barış dini olduğuna inandığımız kutsal dinimizi alçakça yaptıkları katliamlara alet edenler, din adına bu alçaklara göz yumanlar dinimize en büyük zararı verdiklerini bilmelidirler.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulan Laik Cumhuriyetimizin kıymetinin ve öneminin bilincinde olarak bizler, ırkçı, etnik ve inanç katliamlarının yeniden yaşanmaması için, birlik ve beraberliğimize daha fazla sahip çıkmalıyız.
Dünyanın neresinde olursa olsun, din ve inanç adına yapılan tüm katliamları kınıyor, 23 yıl önce Sivas katliamında yaşamını yitiren yurttaşlarımızı ve aydınlarımızı saygıyla anıyor ve yakınlarını yitirmiş olanların hiç dinmeyen acılarını paylaşıyorum. Sevgi ve saygılarımlaimage

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA