SON DAKİKA

Haberertesi

AHMET AKIN’DAN 10 OCAK MESAJI

AHMET AKIN’DAN 10 OCAK MESAJI
Bu haber 09 Ocak 2016 - 20:35 'de eklendi ve 386 views kez görüntülendi.

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ AHMET AKIN GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ahmet Akın, basın özgürlüğüne vurgu yaptı.
Akın, mesajında şunları ifade etti:
“İFADE VE HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ”
Hukukun üstünlüğünün tesis edildiği demokratik ülkeler ifade özgürlüğü ve halkın haber alma özgürlüğünün güvenceye alındığı ülkelerdir. Ülkemizde demokrasiden, hatta ileri demokrasiden söz eden iktidar çevreleri bugün hukukun üstünlüğünü rafa kaldırmış, özgür basını, tehdit ve şantajla baskı altına almış, mesleğini yapan gazetecileri zindanlara atmıştır.
Özgürce gazetecilik yapmak isteyen basın mensuplarımız işsizlik tehdidi ile karşı karşıyadırlar. İktidar çevrelerinin hoşuna gitmeyen haberleri yapan, görüşlerini yazan gazetecilerimizin bir yerlerden gelen telefon talimatlarıyla işlerine son verildiği bir Türkiye’yi yaşıyoruz.
“DÜNYANIN TÜRKİYE’YE BAKIŞI”
Uluslararası kuruluşlar Türkiye’yi her yıl basının özgür olmadığı ülkeler arasında gösteriyor. Geçtiğimiz yıl içinde Türkiye’nin son beş yılda basın özgürlüğünde en hızlı gerileyen üçüncü ülke olduğu açıklandı. Türkiye basın özgürlüğünde dünyada 154. Sırada yer alıyor.
Aynı zamanda kamu görevi yapan, işlerini layıkı ile yerine getiren gazetecilerin iktidar çevreleri ve yandaşları tarafından hedef gösterildiği, fiili saldırılara uğradıkları, gazete binalarının iktidar partisi mensuplarınca basılarak cam çerçeve indirildiği, bu saldırıları planlayanların ve gerçekleştirenlerin ödüllendirilerek baş tacı edildiği bir dönemde gazetecilik yapmanın ne derece zor olduğu ortadadır.
“BASIN EMEKÇİLERİ HAKLARINDAN YOKSUN”
Bütün bu zor koşullarda gazetecilik mesleğini yapanların, işsiz bırakılan gazetecilerin, mesleğinin gereğini yaptıkları için zindanlara atılan gazetecilerin, tüm basın emekçilerinin iş güvencesi ve sendikal örgütlülüğe kavuşmuş olarak daha özgür bir şekilde mesleki faaliyette bulunacakları bir Türkiye dileklerimle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA