SON DAKİKA

Haberertesi

AHMET AKIN KIBRIS HEYETİNDEYDİ

AHMET AKIN KIBRIS HEYETİNDEYDİ
Bu haber 28 Ocak 2016 - 13:25 'de eklendi ve 517 views kez görüntülendi.

“CHP OLARAK HER ZAMAN KKTC HALKININ YANINDA OLACAĞIZ”
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Hatay Milletvekili Serkan Topal ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’dan oluşan CHP Dışişleri Heyeti yavru vatan KKTC’de bir dizi görüşmelerde bulundular.
ÜST DÜZEY TEMASLAR
CHP heyeti, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, Eski Cumhurbaşkanı Dervis Eroğlu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Başmüzakereci Özdil Nami, CTP Genel Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde CHP’nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman KKTC halkının yanında olacağı vurgulandı.

AHMET AKIN, KIBRIS’IN SU SORUNUNU TBMM’YE TAŞIMIŞTI
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Kıbrıs’ın en önemli sorunlarının başında gele su sorununu da Başbakan’a verdiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine getirmişti.
İŞTE O SORU ÖNERGESİ
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim. Saygılarımla.
Ahmet AKIN
Balıkesir Milletvekili
TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine su sağlayan proje tamamlanarak geçtiğimiz ekim ayında Cumhurbaşkanı ve KKTC Cumhurbaşkanının katıldığı törenle hizmete açıldı. Ancak KKTC bu sudan hala yararlanamıyor. Bu konuda çeşitli iddialar var. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Kıbrıs tarafına gittiklerinde ‘Bunu siz işletemezsiniz, gelin bu ihale edilsin, bir işletmeci şirket bunu yapsın, eksikler varsa tamamlasın’ dediklerini” söyledi.
Bu konuyla ilgili olarak;

1- KKTC yönetimine güvenilmediği için mi su işletmeciliğinin bir şirket tarafından yapılması talep edilmektedir?
2- Su işletmeciliğinin AKP’ye yakın bir firma tarafından yapılması istendiği, bu isteğe KKTC tarafından karşı çıkıldığı, bu yüzden de projenin açılışı yapılmasına rağmen bu güne kadar suyun verilmediği iddiaları doğru mudur?
3- Kıbrıs’tan sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş yaptığı açıklamada KKTC su temin projesi ile Kıbrıs Rum Kesimine ve İsrail’e su verilebileceğini, hatta verilmesi gerektiğini açıkladı. Hükümetin bu yönde bir çalışması var mıdır? İnşa edilen bu projenin kapasitesi bu iki ülkeye daha su sağlamak için yeterli midir?
4- İsrail’e su sağlama düşüncesi son zamanlarda gelişen İsrail ile yakınlaşma politikasının bir aracı olduğu iddiaları doğru mudur? Ya da İsrail’den alınacağı iddia olunan doğal gaz konusuyla ilgisi var mıdır?
5- İsrail ile ilişkilerde artık Gazze ablukasının kaldırılması şartından vazgeçilmiş midir?
6- Mavi Marmara olayından sonra dönemin Başbakanı İsrail’i “terörist devlet” olarak tanımlamıştı. Bu son zamanlardaki yumuşamalarla Türkiye İsrail ile ilgili tüm iddialarından geri adım mı atmaktadır?
7- AKP hükümetinin İsrail ile ilgili tüm iddia ve söylemleri sadece bir iç politika malzemesi olarak mı kullanılmıştır?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA