SON DAKİKA

Haberertesi

AHMET AKIN ARDAHANDA KONUŞTU

AHMET AKIN ARDAHANDA KONUŞTU
Bu haber 13 Temmuz 2016 - 20:08 'de eklendi ve 259 views kez görüntülendi.

ARDAHAN’DA KALKINMA, YATIRIM VE İSTİHDAM KONFERANSI DÜZENLENDİ
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Ardahan Yatırım Konferansına katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz öncülüğünde Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Ahmet Akın’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Yılmaz, Yasemin Öney Cankurtaran ve Zeynep Altıok, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve yatırım yapmayı düşünen iş adamları katıldı.
TEMİZ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZI GELİŞTİREBİLMEK İÇİN ENERJİ KOOPERATİFÇİLİĞİ ÖNEMLİ BİR ARAÇTIR
İki gün süren konferansta Ardahan’ın kalkınması, gelişmesi için yapılması gerekenler ele alındı. Ahmet Akın Konferansta yaptığı konuşmada enerji politikalarını ve Ardahan için enerji alanında yapılması gerekenler ile önerilerini anlattı. Konuşmasında özellikle ilin en büyük mülki amiri Valinin Ardahan için çok önemli olan böyle bir konferansa katılmamış olmasını ve AKP’li milletvekillerinin bulunmayışını eleştiren Akın “Bir ilin gelişmesi ve kalkınması için birçok uzman, politikacı ve işadamı işlerini bırakıp buraya kadar geliyor, Ardahan için bir şeyler yapabilir miyiz diye konuşuyor, tartışıyor ama Ardahan Valisi böyle bir organizasyona sahip çıkmadığı gibi lütfedip katılmıyor. Anlaşılan Vali’nin Ardahan ve Ardahan’a hizmet gibi bir derdi yok” dedi.
Konuşmasına enerji alanındaki düşünceleri ve Ardahan’a ilişkin bu konudaki önerilerini anlatarak devam eden Akın “Bizim için, Cumhuriyet Halk Partisi için güzel ülkemizin her köşesi bizim için çok önemli. Ülkemizin her yöresinin eşit gelişme olanaklarına sahip olması gerektiğini düşünen bir partiyiz. Ardahan enerjiye ait projelerin geçiş güzergahında bulunuyor. Şahdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, Bakü—Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru hattı projesi, TANAP doğal gaz boru hattı projesi, Nabucco doğal gaz boru hattı projelerinin güzergahı buradan geçiyor. Enerji çağımızın en büyük gereksinimidir. Ama aynı zamanda dünyamızda yaşanan sorunların da en büyük kaynağıdır. Orta doğuda yaşanan savaşın ve sorunların temelinde enerjinin olduğunu biliyoruz. Enerjide çok yüksek oranlarda dışa bağımlı bir ülkeyiz. 2015 yılı itibariyle birincil enerjide dışa bağımlılık oranımız %75 tir. Enerjide dışa bağımlılık sorunumuzun çözümü de yenilenebilir kaynaklarımızı devreye almaktan geçiyor. Temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızı geliştirebilmek için enerji kooperatifçiliğini önemli bir araç olarak görüyoruz. Pek çok ülkede yenilenebilir enerji kooperatifler üzerinde yükseliyor. Biyokütle de bu kaynaklar arasında değerlendirilmektedir. Ardahan az önce de belirttiğim gibi hayvancılık potansiyeli çok yüksek bir ilimiz. Kooperatifler aracılığı ile kurulacak Biyogaz tesislerinde hem elektrik, hem de ısı enerjisi üretilmesi mümkün. Kırsal alanda kurulacak enerji kooperatifleri bu anlamda kırsal kalkınmaya da hizmet edecektir” dedi.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA