SON DAKİKA

Haberertesi

77 YIL ÖNCEKİ HÜZÜN VE SEVGİ İLE

77 YIL ÖNCEKİ HÜZÜN VE SEVGİ İLE
Bu haber 10 Kasım 2015 - 11:34 'de eklendi ve 333 views kez görüntülendi.

BUGÜN TÜRKİYE ATATÜRK İÇİN AYAKTAYDI
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için tüm yurtta ve dünyanın değişik noktalarında anma törenleri düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.
ANITKABİR
Anıtkabir’deki tören, saat 08.55’de devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Cevdet Yılmaz, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.
Devlet töreninin ardından halkın ziyaretine açılan Anıtkabir bugün saat 20:30’a kadar açık kalacak.
VATANDAŞLAR DOLMABAHÇE’YE AKIN ETTİ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. yıldönümünde gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda törenle anıldı. Saat 09:05’de Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri büyük bir tekne ile Dolmabahçe Sarayı’nın önüne geldi. Atatürk için saygı duruşunda bulunan öğrenciler ardından da 10. Yıl Marşını söyledi .Bu sırada sarayın bahçesinde bekleyen bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Dün geceden bu yana Dolmabahçe önünde demir atan askeri gemi de saat 09.05’te siren çaldı.
PAVEY: ARTIK AKLIMIZLA SEVME VAKTİ
Atatürk’ün yaşamını yitirdiği odada tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanvekili Şafak Pavey de katıldı. Atatürk’ün yaşama gözlerini yumduğu yatağa çiçekler bırakıldı. Saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk’ün yatağının başında nöbet tutan askerin gözleri doldu. TBMM Başkanvekili Şafak Pavey ardından anı defterini imzaladı. Pavey deftere, “Mirasınızı taşıyanlar olarak bugüne kadar sizi hep yüreğimizle sevdik. Artık aklımızla sevme vaktindeyiz” diye yazdı.
CHP’Lİ BELEDİYELERDE ANMA PROGRAMLARI
Yurdun dört bir yanında anma törenleri düzenlenirken özellikle CHP’Lİ Belediye başkanlıkları “İz bırakan” anma etkinlikleri düzenlediler. İstanbul’da Avcılar, Maltepe, Kadıköy ve Beşiktaş belediyelerinin günlerce önce hazırlıklarını yaptıkları “Atatürk’ü anma” programları yoğun ilgi gördü.
image
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA