SON DAKİKA

Haberertesi

İL BAŞKANI CANPOLAT, YARALILARI ZİYARET ETTİ

İL BAŞKANI CANPOLAT, YARALILARI ZİYARET ETTİ
Bu haber 30 Haziran 2016 - 6:40 'de eklendi ve 380 views kez görüntülendi.

CANPOLAT: “SORUMLULAR DERHAL İSTİFA ETMELİDİR”
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili hastane yönetiminden bilgi alan İl Başkanı Canpolat, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada terörü lanetlediklerini belirterek “İçişleri Bakanı nerede? Şu ana kadar sesi bile çıkmadı. Sorumlular ne zaman, sorumluluk sahibi olduklarının farkına vararak özür dileyip istifa edecek? Sorumlular derhal istifa etmelidir” dedi.
“ÜLKEMİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN CİRİT ATTIĞI BİR MERKEZE DÖNÜŞTÜ”
Acil serviste tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden İl Başkanı Cemal Canpolat, yaralıların durumuna ilişkin de ilgililerden bilgi aldı. Hastane çıkışında acil servis önünde bekleyen yaralı yakınlarıyla sohbet eden İl Başkanı Canpolat, Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Canpolat, “Ülkemiz son yıllarda hak etmediği şekilde gerilmiş ve terör örgütlerinin adeta cirit attığı bir merkez haline dönüştürülmüştür. Barışa ve bir arada olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Ayrımcılığın olmadığı; ırk, mezhep, bölge ayrımcılığının ortadan kalktığı bir anlayışa ihtiyacımız var. Hiç kimsenin can güvenliğinin olmadığı bir dönemin içindeyiz.
“TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak terörün her türlüsünü kınıyoruz. Terör nereden gelirse gelsin bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü bozamayacak. Bütün ulusumuzun başısağolsun” dedi. Terörle etkin ve etkinli bir mücadele yürütülmesi ve saldırıların yaşanmasında ihmali olanların hesap vermesi gerektiğini kaydeden Canpolat, hükümeti de sert sözlerle eleştirdi. Son 1 yıl içerisinde yüzlerce yurttaşın terör saldırılarında hayatını kaybettiğini vurgulayan Canpolat, “Ankara’nın göbeğine ellerini kollarını sallayarak bomba patlattılar. Taksim’de, Vezneciler’de, Suruç’ta, havalimanında bombalar patlatıldı, yüzlerce yurttaşımız katledildi. Peki, bunların hiç sorumlusu yok mu? Sorumlular ne zaman, sorumluluk sahibi olduklarının farkına vararak özür dileyip istifa edecek? Bu ülkeyi yönetenlerin hiç mi suçu yok? İçişleri Bakanı nerede? Şu ana kadar sesi bile çıkmadı. Hangi mahallede IŞİD’in, terör örgütlerinin yuvalarıyla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Türkiye’nin ve İstanbul’un can güvenliği yok. Yurttaşların can güvenliğini sağlamakla görevli olanlar sorumluluklarını yerine getirmelidir. Sorumlular derhal istifa etmelidir” diye konuştu.
Canpolat, yetkililerinden aldıkları bilgilere göre Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4’ü ağır 28 yaralının tedavilerinin devam ettiğini söyledi.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA