SON DAKİKA

Haberertesi

UTKU GÜMRÜKÇÜ: “YÜREĞİM YANIYOR”

UTKU GÜMRÜKÇÜ: “YÜREĞİM YANIYOR”
Bu haber 30 Ocak 2020 - 20:28 'de eklendi ve 167 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
DEPREM BÖLGESİNDEN DUYGUSAL PAYLAŞIM!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Elazığ’a giderek incelelemerde bulundu.
Deprem bölgesindeki izlenimlerini sosyal medya hesabından paylaşan Gümrükçü şunları ifade etti.

KELİMELERİN YETERSİZ KALDIĞI ANLAR…

Elazığ ve Malatya’da depremden etkilenen yerleri ziyaret ettim.
Hüznü yüzüne yansıyan yaşlı amcaları, hiçbir şeyden haberi olmayan çocukları, evinin yıkıldığına ağlayan anaları gördüm.
Kimisi anılarına kimisi sığınacak bir evinin olmadığına üzülüyordu.

Hepsinin kafasında bu depremler bitmeyecek mi? Ve bittikten sonra biz ne olacağız? soruları var. Yanına sokulup dertlerine ortak olmak istediklerimiz anlattı, biz dinledik. Kimisi anılarını kimisi komşularını anlattı. Kimisi ağladı kimisi dalıp gitti..

Elazığ soğuk. Her köşe başında bir ateş yakılmış ve etrafında sessizce oturan insanlar. Derin derin dalmış ateşe bakıyorlar. Yüzlerinden hüzün akıyor.

Elazığ’ın sokaklarında sessizce yürüyüp durdum. Bir tarafta yıkılan binalar bir tarafta ise ekipler tarafından yıkılan binalar. Cesaret edebilenler yıkımdan önce evinden eşyalarını taşımaya çalışıyor, evine girecek durumu olmayanlar ise uzaktan gözü yaşlı evine bakıp duruyor.. 

Çocukları gördüm. Her şeyden habersiz çadırların önünde koşup duruyorlar. Kimisi oyun sanıyordur belki de… kimisi ise çadırın önünde yanan ateşte ısınmaya çalışıyor. Elleri buz gibi, yüzleri donmuş ama yürekleri sıcacık. O halde bile bizi misafir etme derdindelerdi… onları ateş bizi de yüreklerinin sıcaklığı ısıtıyordu.

Kendimi o çocukların yerine koyuyorum olmuyor; kendimi babalarının yerine koyuyorum olmuyor. 

Kendim ise hiç olamıyorum. Çünkü Elazığ sokakları çaresiz insan manzaraları ile dolu:(

Bu satırları yazarken bile kardeşini ateşe yaklaştırıp ısıtmaya çalışan büyük kardeşi düşünüyorum. Düşünüyorum ve yüreğim sızlıyor..

Sevgili dostlarım, bizler ülke olarak çok zor günler gördük ve birlikte üstesinden geldik. Bizi ülkenin bir ucundan diğer ucuna dayanışma ayakta tuttu…

İnanıyorum ki Elazığ’ın da Malatya’nın da yaralarını birlikte saracağız. Biz yüreğimizdeki sevgi ve sıcaklıkla ne Elazığ’da ne de Malatya’da hiçbir çocuğumuzun üşümesine izin vermeyiz. Bu günleri hep birlikte aşacağımıza olan inancımla hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA