SON DAKİKA

Haberertesi

UTKU GÜMRÜKÇÜ 100 GÜNÜNÜ ANLATTI

UTKU GÜMRÜKÇÜ 100 GÜNÜNÜ ANLATTI
Bu haber 17 Temmuz 2019 - 13:51 'de eklendi ve 74 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
YÜZLERİ GÜMSETEN 100 GÜN

Çiğli belediye başkanı Utku Gümrükçü düzenlediği basın toplantısında göreve başlamasının 100. gününde hayata geçirdiği çalışmaları ve hazırlanan projelerini basın mensupları ile paylaştı.
Gümrükçü’nün basın toplantısına başkan yardımcıları Ali Rıza Koçer ve Barbaros Kiriş de eşlik etti.

“Kendin için olmasa bile kentin için bir hayal kurmak zorundasın”

Gümrükçü konuşmasına örnek vererek “İnsanın gelişmesinde en büyük etkenlerden biri yerel yönetimlerdir. Ben Bergama’da büyüdüm. Benim siyasi ve sosyal gelişimimde Bergama Belediye başkanı sayın Sefa Taşkın’nın çok önemli bir yeri var. Sefa Başkan Bergama’ya sinemayı, kitabı, kültürü ve sanatı getiren bir yerel yöneticiydi. Özellikle sosyal demokrat belediyeciliğin toplumun ve bireylerin gelişmesi anlamındaki etkisini bilerek çalışmalarımızı bu yönde planlıyoruz.” dedi.

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ HER GÜN SOKAKTAYIZ”

Başkan Gümrükçü, “Belediyeciliği soğuk ve kasvetli binaların dışına çıkararak halkın ayağına taşıyoruz. Sabahları Saat 06.00’da mahallelerimizin sokaklarında mesaiye başlıyoruz. Muhtarlıklarımız yanına kurduğumuz masalarda komşularımızı dinliyoruz, 26 Muhtarlık binamıza koyduğumuz sandıklarda iki gün süreyle öneri ve talepleri aldık. Bunlar bizim yol haritamız olacak” dedi.

“ÇİĞLİ’DE DÖNÜŞÜM BAŞLADI”

Etkin, kaliteli ve kalıcı hizmet için dönüşüme belediyenin kurumsal yapısından başladıklarını ifade eden Gümrükçü, “kendi alanlarında yetkin ve liyakat sahibi” personel ile başladık. Yaş ortalamasını 45’e düşürdük. Kaldın müdür sayısını yüzde 100 artırdık. 13 yeni birim kurduk.” dedi

“ÇİĞLİ AVRUPA KONSEYİ PARTNER KENTİ”
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi belediyemizin “Partner Kent başvurusunu” kabul etti. Çiğli, üyeliği kabul edilen Türkiye’den ikinci, Ege’den ise tek belediye oldu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL GELİŞİM PROTOKOLÜ”
İstanbul’da 21 belediyenin katılımıyla birlikte imzaladığımız “Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Protokolü” ile kentimizin adına yeni görev ve sorumluluklar yüklendik.

“İLK KURŞUNDAN İLK ADIMA 100.YIL”
19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılında ve “İlk kurşundan ilk adıma 100.yıl etkinliklerini” beş güne yayarak tarihimizde önemli yerleri olan bu süreçleri gündemde tuttuk.

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN”
Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’deki ayak izlerini takip ediyor ve gün yüzüne çıkarıyoruz. Bu çerçevede Çiğli’deki kaldın ve çocukları ilk başta Atatürk’ün ilk resmî nikahının kıyıldığı Uşakizade Köşküne götürdük. Bu ziyaretler Latife Hanım Köşkü, Belkahve, Atatürk Müzesi ve büyük Önderin ayak bastığı yerlerde devam edecek.

Gümrükçü’nün “Yüzleri gülümseten 100 gün” başlığı ile özetlediği çalışma hedeflere ilişkin diğer satırbaşları ise şöyle:

“OY ORANIMIZI YÜZDE YETMİŞE ÇIKARDIK ÇİĞLİ’NİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”

– KENTSEL DÖNÜŞÜM:
Çiğli, İzmir içinde en çok göç alan ilçe. Talebi karşılamak ve mevcut yapılaşmayı dönüştürmek için çalışmalar planlıyoruz.
– OY ORANIMIZ: Belediyeyi yüzde 62 ile aldık bugün yüzde 70’e dayandık. Yaptığımız araştırmalar bunu gösteriyor. Çalışmalarımızı gören vatandaşlarımız, “bu seçimde size oy vermedik ancak bugün seçim olsa oyumuzu size veririz” dediklerine tanık oluyoruz.
– CHP BENİM PARTİM: Hedef, sadece Utku Gümrükçü’ye değil Cumhuriyet Halk Partisine kazandırmak.
– KÜLTÜR VE SANAT: Sanat sokağı planlıyoruz, kentteki sanat potansiyelini de teşvik edeceğiz.
– ÇOCUKLARIN BELEDİYESİ: Her yeni doğan bebek için bir fidan dikeceğiz. Çocuk Belediyesi kuracağız, onların da söz hakkı var. Otistik çocuklara terapi ve sanat eğitimi vereceğiz.
– ÇİĞLİ’YE DEĞER KATACAĞIZ: Karşıyaka’dan hakkımız olan belirli bir bölümü sınırlarımıza yeniden kazandırmak için dava açtık.
– KADRO KRİTERİ: İstihdam konusunda kendi partimin üyesi de olsa “partili olması” bizim için öncelik olmayacak. Önceliğimiz liyakat ve maaşını haketmesidir.
– ŞEHİTLERİMİZE SAYGI: İlçemizde yaşayan 150 şehit ailesine katı atık bedelinde %100 indirim, 3 bin 103 engelli ailesine ise %50 indirim meclisimizin onayına sunuldu.
– KENT SEMPOZYUMU: 2-4 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğimiz “Kent Sempozyumunda” kentimizin geleceğine yönelik yol haritasını çıkaracağız.
– BARIŞ FESTİVALİ: “1 Eylül Dünya Barış Günü” ilçemizde düzenleyeceğimiz “Barış Festivali” ile kutlayacağız.
– ÇİĞLİ KENT KONSEYİ: Bir kentin vazgeçilmez organlarından biri olan “Kent Konseyini” kuruyoruz. Kent Konseyine Bağlı çalışma grupları ile birlikte yönetim anlayışımızı belirleyeceğiz.
– HALK KART: Dar gelirli ailelere destek aracıyla “Halk Kart” uygulaması projelerimiz arasında.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA