SON DAKİKA

Haberertesi

TÜRKİYE BUNU DA GÖRDÜ!

TÜRKİYE BUNU DA GÖRDÜ!
Bu haber 19 Şubat 2021 - 7:30 'de eklendi ve 31 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİ STADA ALINMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Dr. Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, 14 Şubat’ta Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’na girişlerinin engellenmesini Meclis’e taşıdılar.

AYHAN BARUT: “BU BİR İTİBARSIZLAŞTIRMA GİRİŞİMİDİR”
CHP’li Milletvekilleri adına TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Gazi Meclis’in üyeleri olarak Meclisi ve işlevini itibarsızlaştırma girişimlerine asla sessiz kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız. Türkiye Futbol Federasyonu’nun stadyum girişindeki tarafımıza yönelik bu kararını ve bunu uygulayanları, seçilmiş milletvekilleri nezdinde Meclisin itibarına yönelik bu tavrı kınıyoruz” dedi.

STAD GİRİŞİNDE ENGELLEMEYE TEPKİ

Geçtiğimiz Pazar günü Adana 5 Ocak Stadı’nda oynanan Adanaspor – Adana Demirspor maçının girişinde yaşananları CHP’li 4 Adana Milletvekili adına Meclis’te dile getiren Ayhan Barut, “Partimizin 4 Adana Milletvekili adına konuşuyorum. Geçtiğimiz Pazar günü Adana’da oynanan Adanaspor-Adana Demirspor karşılaşmasında CHP Adana Milletvekilleri olarak keyfi bir uygulamaya maruz bırakıldık. İl Gençlik Spor Müdürü, Adana Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Özel Kalem Müdürüyle gerçekleştirdiğimiz görüşmelere rağmen danışmanlarımız ve yardımcı personellerimizle birlikte maçın oynandığı 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’na girişimiz engellenmiştir” diye konuştu.

“BU KARARI VE UYGULAYANLARI KINIYORUZ”
AKP’li isimlerin stad girişine engel çıkartılmazken CHP’li Milletvekillerine yönelik tutumu kabul edilemez olarak niteleyip sorumluları kınayan Ayhan Barut, şunları kaydetti: “Türkiye Futbol Federasyonu kararları bahanesiyle bize engel çıkaranlar, iktidar partisi mensubu olduğu bilinen birçok kişinin elini kolunu sallayarak, mahiyetleriyle stadyuma girişini sağlamıştır. Stad tribünlerine bakıldığında protokol üyeleri ve onaylı seyirci dışında ciddi sayıda kişinin de maçı izlediği açıktır. Bu itirazlarımız ve tepkimiz, kimseyi engellemeyen bürokratların ve yöneticilerin halkın oylarıyla seçilmiş biz milletvekillerini engellemesinedir. Bu bürokratlar AKP’nin değil devletin bürokratı olduğunu unutmamalıdır. Ayrımcılığı ve bu zihniyeti anlamak, yaşananları kabul etmek mümkün değildir. Bizler, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurduğu Mecliste büyük bir onurla görev yapıyoruz. Gazi Meclisin üyeleri olarak Meclisi ve işlevini itibarsızlaştırma girişimlerine asla sessiz kalmadık, bundan sonra da asla kalmayacağız. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararını ve bunu uygulayanları, seçilmiş milletvekilleri nezdinde Meclisin itibarına yönelik bu tavrı kınıyoruz. Bunu yapanlar için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA