SON DAKİKA

Haberertesi

TİP 53 YIL SONRA YENİDEN MECLİS’TE

TİP 53 YIL SONRA YENİDEN MECLİS’TE
Bu haber 06 Ekim 2018 - 16:36 'de eklendi ve 201 views kez görüntülendi.

HDP VE TİP MİLLETVEKİLLERİNDEN ORTAK BASIN TOPLANTISI
HDP listelerinden Parlamentoya giren İstanbul Milletvekili Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay Türkiye İşçi Partisine (TİP) katıldılar.
BARIŞ ATAY; “FAŞİZME KARŞI ORTAK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
TİP Merkez Komitesi imzalı açıklamayı okuyan Hatay milletvekili Barış Atay, “Bugün itibariyle, İstanbul ve Hatay Milletvekilleri olarak HDP grubunda sürdürdüğümüz mücadeleyi, kuruluş çalışmalarını sonlandıran Türkiye İşçi Partisi üyeleri olarak sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.
Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da TİP ile HDP arasındaki dostluk ve yoldaşlık korunacak; sokakta olduğu gibi mecliste de faşizme karşı ortak mücadelemiz sürecek; Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile dayanışmamız devam edecektir. Türkiye işçi sınıfı, kendi partisine kavuşmuştur”
ifadelerini kullandı.
Erkan Baş: Bugün tarihsel bir gün
Toplantıda ilk olarak söz alan Erkan Baş sözlerine “TİP 53 YIL SONRA YENİDEN MECLİS’TE devrim ve sosyalizm açısından tarihsel önemde bir gün. Uzunca bir süredir basına yansıyan ve merak edilen bir konuda hep söylediğimiz gibi kararları siyaset anlayışımız gereği henüz hayata geçirmeden basınla, halkımızla paylaşırız diyorduk. Zaman zaman spekülasyonlara da varan bir konuda söz verdiğimiz gibi bir açıklama yapmak için beraberiz” diyerek başladı.
“Biz Türkiye’de iktidara karşı çok yönlü bir mücadele veriyoruz” diyen Baş, TİP ’e geçmelerine ilişkin olarak, “Bunu bir ayrılık kararı olarak değerlendirmiyoruz. Bu kararı mücadeleyi büyütme adımı olarak değerlendiriyoruz. Bir kırmızı çizgimiz var. HDP’nin iktidarı teslim alma çabaları karşısında HDP’nin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Buldan: Ayrılık ya da ayrışma değil
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise başından beri süreci, karşılıklı birbirlerini bilgilendirerek ilerlettiklerini ifade ederek, “Atay ve Baş yoldaşlarımız 24 Haziran seçimleri öncesinde yapılan görüşmelerde HDP listelerinden aday gösterildiler. Bu adaylık bizler açısından çok anlamlıydı. İki arkadaşımızın seçimden sonra TİP’in çalışmalarında yer alacakları ve kendi paritlerinin temsillerini yerine getirecekleri konusunda öncesinde anlaşma sağlanmıştı.
TİP’in kuruluşunu sağlamış olmasından kaynaklı yeniden Meclis’e dönme zamanının geldiğini belirtmek istiyorum. İki arkadaşımız TİP’i Meclis’te birlikte temsil edeceklerdir. Bu bir ayrılık ya da ayrışma değildir.”

Temelli: Hoş geldiler
Toplantıda konuşan Sezai Temelli ise, “Bugün TİP’in yeniden hayata geçmesi ve Meclis’e dönmesi bu yolculuğa önemli bir katkıda bulunacaktır. Bir arada mücadele etmek bugün faşizme karşı atacağımız belki en güçlü adımdır. İşte bu adamı atıyoruz. Bu rejim sona erene kadar bütün arkadaşlarımız özgür kalana kadar, faşizme karşı omuz omuza mücadelemiz devam edecek. 53 yıl sonra Meclis’e geri döndüler hoş geldiler.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA