SON DAKİKA

Haberertesi

TEPEBAŞI’NDA SANATÇIYA VEFA

TEPEBAŞI’NDA SANATÇIYA VEFA
Bu haber 16 Eylül 2015 - 9:17 'de eklendi ve 508 views kez görüntülendi.

PİŞMİŞ TOPRAK SANATÇISI HAWES VEFA PROJESİ İLE YAŞAYACAK
Tepebaşı Belediyesi Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu her yıl vefa projesi olarak tarihe izler bırakmaya devam ediyor.
BU YILIN ÇALIŞMALARI USTAYA ADANDI
image
Bu yıl Gülay Kanatlı ve şehitler adına gerçekleşen sempozyum da ayrıca 2012 yılında 6. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumuna katılan ve 2014 yılında kanser yüzünden yaşamını yitiren Hindistanlı sanatçı Wali Hawes unutulmadı. 2012 yılında sempozyumda Wali Hawes ile çalışan stajyer öğrenciler Fatih Şimşek, Metin Ertürk ve Okan Kılıçoğlu, dünya çapında önemli bir isim olan seramik ustasına adadıkları çalışmaları ile sempozyum ruhunu yaşatıyor.
BAŞKAN ATAÇ DUYGULARINI YAZDI
image
Hindistan kökenli İngiliz vatandaşı Wali Hawes uzun yıllar Japonya ve ispanya’da önemli çalışmalara imza attıktan sonra volkanik dağları olan bir Fransız adasında ilkel pişirim üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Genç sermaik sanatçıları Fatih Şimşek, Metin Ertürk ve Okan Kılıçoğlu da “Public Art” çalışmaları yapan Hawes’in eserlerini ve Eskişehir’in bacalarını temsilen yaptıkları çalışmanın tuğlalarını Hawes için notlar yazılacak alan olarak tasarladı. Çalışmayı inceleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Wali Hawes için ilk notu yazan kişi oldu. Başkan Ataç “Sevgili Wali Seni Unutmayacağız” yazarak vefa projesine ilk imzayı attı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA