SON DAKİKA

Haberertesi

TACETTİN BAYIR “EN GÜZEL HİKAYESİNİ” YAZDI

TACETTİN BAYIR “EN GÜZEL HİKAYESİNİ” YAZDI
Bu haber 11 Eylül 2019 - 7:19 'de eklendi ve 163 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR HAYATINI KALEME ALDI

İzmirlilerin “en çalışkan Milletvekili” dedikleri CHP İzmir il başkanlığı da yapmış olan ve dört dönemdir Parlamentoda İzmirlileri temsil eden Tacettin Bayır iş, aile ve siyaset yaşamını anlattığı “Benim En Güzel Hikayem Hayatım” adlı kitap raflardaki yerini aldı.

“HAYAT BİZE NE GÜZEL BİR OYUN KURMUŞ”
Bayır, kitabını şu sözlerle özetliyor. ”Yazım sürecinde geçmişe yol aldıkça; gördüm ki birçok fotoğraf sararmış, eş, dost, arkadaşlar yaşlanmış. Bizim zamanımızda diye başlayan cümlelerin sayısı artmış. Uçurtmanın ipi ağır ağır kısalmış, müziğin sesi ağır ağır kısılmış. Hayat bize ne güzel bir oyun kurmuş!“ (Sayfa: 327’den)

“KİTAP 9 EYLÜL’DE OKURLA BULUŞTU”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kitabını satışa sunacağı günü de özenle belirlemiş. Kitap, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü olan 9 Eylül’de okurla buluştu.

“EĞİTİME BİR KATKI DAHA”

Tacettin Bayır’ın çok bilinmeyen bir özelliği de “seçildiği ilk günden itibaren Milletvekili maaşının tamamını öğrencilere burs olarak” dağıtması…
BAYIR, kitaptan elde edilecek gelir için de şunları ifade ediyor: “Kitabım İzmir’imizin Kurtuluş Günü 9 Eylül’de raflarda yerini aldı ve tüm geliri ‘Tacettin Bayır Kır Çiçekleri‘ bursuna aktarılacaktır.”

KİTAP İÇİN NE DEDİLER?
TACETTİN BAYIR:

“Belki ben, kendi hayatımı değil de, başka hayatları yaşadım. İyi ki de yaşadım. Bu sayfalar sararmış yapraklar gibi yere düşen anıların izleridir. Benim öyküm dokunduğum bütün yaşamlardan oluşan bir hayattır.”

MUSTAFA BALBAY:

“Bütün yönleriyle örnek alınacak bir yaşam serüveni. Tacettin Bayır’ı okuyunca bir dost, bir yoldaş kazanmış olacaksınız. Bayır’la aynı geleceğin hayalini kurduğum için ben de kendimi daha zengin hissediyorum.”

UĞUR DÜNDAR:

“Bu kitap, Atatürk ve eşsiz emaneti Cumhuriyet’e sevdalı olmanın yanı sıra, üretime adanmış bir yaşamın adı olan Tacettin Bayır’ın öyküsünü anlatıyor. Onun öyküsü bir bakıma; ilkeleri bazılarınca eleştirilse bile, inancın ve azmin zaferinin önüne hiçbir gücün geçemeyeceğini ve çelikleşen iradeyle tüm engellerin aşılabileceğini gösteriyor.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA