SON DAKİKA

Haberertesi

SÜLEYMAN ÇELEBİ’DEN TARİHSEL ÇAĞRI

SÜLEYMAN ÇELEBİ’DEN TARİHSEL ÇAĞRI
Bu haber 08 Haziran 2015 - 10:47 'de eklendi ve 797 views kez görüntülendi.

Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi yazılı bir açıklama ile muhalefet partilerine çağrı yaptı. Çelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
HALK MUHALEFETE GÖREV VERDİ: “ŞİMDİ ONARIM ZAMANI”
Türkiye’nin Gelecek Formülü Muhalefetin Desteğiyle CHP’nin Kuracağı Hükümettir!
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN ÇELEBİ SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
image
Türkiye dünkü seçimler itibariyle tam 13 yıl süren anti-demokratik bir süreci geride bırakmıştır.
İktidar partisi olan AKP’nin iktidar olmanın tüm imkânlarını kullanarak eşitsiz bir rekabetle yürüttüğü seçim kampanyasına rağmen halk 7 Haziran’da tepkisini sandıkta dile getirmiş, tek liderli yönetime “dur!” diyerek iradesini iktidar partisine değil, muhalefet partilerine teslim etmiştir.
“SARAYLAR KAYBETTİ HALK KAZANDI”
Kazanan saraylar değil, halktır!
Muhalefete verilen bu destek Türkiye için “aydınlık bir sabah” anlamına gelmektedir. Siyasal, ekonomik ve hukuki alanda yaratılan 13 yıllık tahribatın giderilmesi için muhalefet partileri bu tarihsel dönemeçte yeşeren umudu görmelidir.
“MUHALEFET PARTİLERİ İÇİN PROGRAMLARINI UYGULAMA FIRSATI”
image
Türkiye’nin geleceği için muhalefete düşen görev yaratılan kutuplaşmayı çözüp toplumsal bütünleşmeyi sağlamak için hızlı bir yenileme süreci inşa etmektir. Bu yenilenme sürecinde parti tabanlarının çeşitli koalisyon denklemleri hakkındaki çekinceleri açıktır. Bunu görerek ve anlayarak, ancak muhalefete düşen tarihsel sorumluluğu da gözden kaçırmayarak MHP ve HDP’yi, üç muhalefet partisinin de programlarında ortaya koydukları ekonomi, temel insan hak ve hürriyetleri, ifade, inanç ve örgütlenme özgürlüğü gibi asgari müşterekte toplanabilecek alanlardaki düzenlemelerin acilen yapılabilmesi adına CHP’nin kuracağı bir hükümete destek vermeye çağırıyorum.
“TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İNŞA ETME SÜRECİ”
Türkiye’nin yeniden inşa süreci için ortak bir ses yaratmamız tarihi bir sorumluluktur. Ben de DİSK eski başkanı ve 24. Dönem CHP milletvekili olarak emekten yana kimliğimle Türkiye’nin gelecek formülünün tüm bu hak ihlallerinin onarımı üzerine kurulması gerektiğine inanıyor ve yaşadığım tüm siyasi süreçler ve tarihsel deneyimler üzerinden bu açıklamanın sorumluluğunu hissediyorum.
“TOPLUMSAL KUCAKLAŞMA”
Bu yüzden başta muhalefet partileri olmak üzere sendikaları, meslek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini ve sivil toplum kuruluşlarını bu tarihi sorumluluk için destek vermeye, Türkiye’yi yeniden inşa etmeye, doğan güneşi selamlamaya çağırıyorum.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA