SON DAKİKA

Haberertesi

SÜLEYMAN ÇELEBİ ÖNSEÇİME GİRİYOR

SÜLEYMAN ÇELEBİ ÖNSEÇİME GİRİYOR
Bu haber 27 Mart 2015 - 16:44 'de eklendi ve 558 views kez görüntülendi.

İSTANBUL 3. BÖLGEDE 126 ADAY ADAYI PARTİ ÜYELERİNDEN ONAY ALMAK İÇİN YARIŞIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem Milletvekili adaylarını önseçimle belirliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok il ve ilçede yapılaca önseçimlere yoğun ilgi var. İstanbul 3. Bölgede ise bir “ilk” yaşanıyor.
İSTANBUL 3. BÖLGEDE ÖNSEÇİME GİREN TEK MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN ÇELEBİ
2011 seçimlerinde CHP 9 Milletvekili çıkarmıştı. Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun vefatı ile sekize düşen CHP’Lİ Milletvekillerinden Oktay Ekşi, Sebahat Akkiraz ve Binnaz Toprak yeniden aday olmazken mevcut milletvekillerinin içinde sadece Süleyman Çelebi “Önseçime girerek” aday adayı oldu.
“MECLİSTEN SOKAĞA SOKAKTAN MECLİSE”
image
Çelebi, Neden önseçime girdiği konusunda şunları söylüyor.
“Ben yıllardır şunu söyledim. Bir milletvekili bir dönem milletvekilliği yaptıktan sonra atama veye kontenjan bekliyorsa o milletvekili milletvekilliği yapmamış demektir. Ben başarılarımı ve çalışmalarımı parti üyelerinin onayına sunuyorum”
İSTİSNALAR HARİÇ
“Genel merkezimizin görevlendirdiği veya parti yönetiminde görev alan arkadaşlarıma haksızlık yapmak istemem. Ama diğer milletvekili arkadaşlarımızla eşit olarak bölgelere dağılıp halka daha çok ulaşabilseydik bugün daha farklı olurdu.” Dedi.
DEMOKRASİ ŞÖLENİ
Önseçimlerin partide kalıcı olmadı gerektiğine işaret eden Çelebi bu arada dört yılını da şöyle özetliyor. “2011 seçimlerinde vatandaş haklı olarak “siz seçilir bir de dört yıl sonra gelirsiniz” dedi. Ben de söz verdim ve “dört yılda bir gelen milletvekili olmayacağım. Seçim Ofisi’m dört yıl boyunca açık kalacak” sözümü tuttum. Ofisi’m haftanın beş günü açık kaldı. Haftanın üç günü mecliste, dört günü seçim bölgemde yani sokakta geçti. Bu süre içerisinde ulaşamadığımız bölgeler ve seçmenler de olmuştur ancak genel merkezimizin yurtdışında ve yurtiçinde verdiği görevlerimi de aksatmadım. Şimdi de üyelerimin huzurundayım. Takdir onların.” Dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA