SON DAKİKA

Haberertesi

SÜLEYMAN ÇELEBİ BRÜKSEL’DEYDİ

SÜLEYMAN ÇELEBİ BRÜKSEL’DEYDİ
Bu haber 24 Ocak 2014 - 21:28 'de eklendi ve 1.765 views kez görüntülendi.

BRÜKSEL’DE CHP RÜZGARI
Haberertesi.Com: ÖZEL HABER
Belçika CHP Birliği’nin 19 Ocak’ta düzenlediği yeni yıl resepsiyonuna katılmak üzere Belçika’ya giden CHP İstanbul Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Süleyman Çelebi’nin konuşması resepsiyonda yoğun ilgi gördü.
TÜRK YURTTAŞLARLA GÖRÜŞMELERİNDE VE RESMİ TEMASLARINDA CHP’Yİ ANLATTI
Sivil toplum örgütleri ve siyasilerle temasları ve Türklerin yoğun olduğu cadde üzerindeki esnafı ziyareti ve kahvehane sohbetleri ile Brüksel’de bir CHP rüzgarı estirdi. 2 günlük ziyareti boyunca 1000’e yakın Belçikalı Türk’e ulaşan Çelebi’nin Brüksel’deki temasları, halkla kucaklaşması CHP Belçika Birliği yöneticilerine ve CHP dostlarına moral kaynağı oldu.
ÇELEBİ TEMASLARI HAKKINDA ŞU BİLGİLERİ VERDİ
“19.01.2014 Pazar günü Brüksel’ de 500 kişinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplam 3 saat süren toplantının 1,5 saatinde konuşma yaptıktan sonra kalan 1,5 saat soru ve cevap şeklinde geçti. Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımız acil çözülmesi gereken sorunlarını aktardılar. En çok dile getirdikleri konular şunlardı:
– Pasaport harçlarının çok yüksek tutulması ciddi bir rahatsızlık yaratmış durumda.
– Yine askerlik harçlarının 6000 Euro ya kadar çıkması ve bu yüzden Belçika gibi başka ülkelerin vatandaşlığına dahi geçmenin düşünülmesi bu harçların daha makul bir seviyeye çekilmesini zorunlu kılmaktadır.. Çünkü bütçelerinin üzerinde istenen askerlik harçları karşılanamaz ölçüte gelmiş bulunmakta.
– Diğer bir sorun uçak bilet fiyatlarının özellikle aktarmalı uçuşların fahiş fiyatlarda olması. Örneğin Eskişehir’e aktarmalı gitmek isteyen birisi 300 Euro ile 400 Euro arasında ödeme yapmak zorunda kalıyor. Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımızın bu sorunlarının ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekmektedir.
– Brüksel’de ise St. Josse’ Belediye Başkanı Emin Kır ile çok yakın, samimi temaslar gerçekleştirdik.
Daha sonra Schaerbeek bölgesinde esnafı, kahveleri, dernekleri, Alevi derneğini, cami derneğini ziyaret ettik.
– Erenler derneğini ziyaret Ettik.
Aynı günün akşamı bir radyo programında 1 saatliğine konuk oldum, Brüksel’de gerçekleştirdiğim yoğun bir çalışma programı son derece verimli oldu

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA