SON DAKİKA

Haberertesi

SOKAK KÖPEKLERİNDEN KAÇIYORDU!

SOKAK KÖPEKLERİNDEN KAÇIYORDU!
Bu haber 30 Mart 2022 - 7:58 'de eklendi ve 29 views kez görüntülendi.

GÜNDEM/Sait TEMUR
BU ACININ SORUMLUSU KİM?

10 yaşındaki Mahra Melin Pınar Antalya’da parkta oynarken başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan Mahra Melin Pınar, 23 günlük yaşam mücadelesini kaybetti…

YASAL DÜZENLEME VE KESİN KURALLAR GEREKİYOR
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla gibi büyük kentlerde sokak hayvanları “hayati tehlike” sınırında. Mevcut yasalar gereği belediyelerin eli kolu bağlı. İtlaf edemiyorlar, bulundukları bölgelerin dışına çıkaramıyorlar, hayvan barınakları yetersiz.

HAYVAN DOSTLARI!
Son yıllarda “hayvan severlik” adeta bir modaya dönüştü.

“Can dostlarımız” dedikleri sokak hayvanları için kampanyalar açılıyor, etkinlikler düzenleniyor… Geçtiğiz aylarda bir televizyon haberinde izlemiştim, belediyenin sokak hayvanlarına müdahalesini protesto eden bir gurup, basın açıklaması yapıyor bu arada bir kadın köpek kılığında köpek kulübesine giriyor ve yine aynı guruptan iki kişi de kadını yakalayıp belediye aracına götürmeye çalışarak kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorlardı…

Öğrencilerin, işçilerin, emeklilerin haklarını ararken, hatta 8 Mart’ta kadınların bile coplanıp gaza boğulduklarında sokak hayvanları için çırpınanların sesi çıkmıyordu.

Geçenlerde dünya görüşüne ve kişiliğine değer verdiğim bir arkadaşımla bu konuyu tartışırken bana “sen hayvan düşmanı mısın?” dedi. Ama ben ona “sen insan düşmanı mısın?” demedim.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ!

Sokak hayvanlarının çok fazla olması, doğal yaşam alanlarından kat be kat fazlasının kentlerde yaşaması sadece insan hayatını değil çevreyi de olumsuz etkiliyor.

Sokak hayvanlarını “bilinçsizce” beslemek isteyenler hemen hemen her köşeye artık yiyecek, kedi ve köpek maması bırakıyorlar. Bu durum özellikle yaz aylarında sinek, kötü koku ve mikrop üremesine neden oluyor.

KONUNUN TİCARİ BOYUTU!
Lütfen marketleri inceleyin. Raflar dolusu, çeşit çeşit ve çok pahalı kedi, köpek maması göreceksiniz. İşte bu ürünleri üreten veya ithal ederek piyasaya sürenler aynı zamanda bir “Rant Lobisi” oluşturuyorlar.

Hayvan severler de Can Dostlarına iyilik yaparken o firmalar para kazanıyor.

EVİNDE HAYVAN BESLEYENLER!
Sayısı bir hayli fazla olan kesim evinde kedi ve köpek besliyor.
Benim de bir çok arkadaşım evinde hayvan besliyor. Onları ve tanımadığım gerçek hayvan dostlarını tenzih ederim. Onların ve besledikleri hayvanların insanlara ve çevreye bir zararı yok.

Başka acıların yaşanmaması için, lütfen daha bilinçli ve duyarlı olalım.

Bu yazıyı yazmama neden olan ve henüz yeni tanımaya başladığı hayata veda eden Mahra Melin Pınar yavrumuza rahmet, anne ve babasına sabır diliyorum.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA