SON DAKİKA

Haberertesi

ŞİŞLİ’DE KADINLAR İÇİN YENİ BİR DÖNEM

ŞİŞLİ’DE KADINLAR İÇİN YENİ BİR DÖNEM
Bu haber 17 Haziran 2021 - 7:09 'de eklendi ve 44 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
KAGİDER VE ŞİŞLİ BELEDİYESİ KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN İŞ BİRLİĞİ
Şişli’de kadın girişimciler ‘Ticaretin Kadınları’ ile yeni pazarlara erişecek
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Şişli Belediyesi, Şişli bölgesindeki kadın girişimcilerin ‘Ticaretin Kadınları’ çevrimiçi platformu ile desteklenmesi için iş birliğine imza attı.
Kadın girişimcilerin yeni pazarlara ve bilgiye erişimini, yanı sıra özel sektör ve kamunun satın almalarını kadın girişimcilerden yapmasını desteklemek üzere kurulan ‘Ticaretin Kadınları’ çevrimiçi platformunun güçlendirilmesini hedefleyen iş birliğiyle, kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın alımları için Şişli bölgesindeki kadın girişimcilerin erişilebilir olmasını sağlamak amaçlanıyor.
 
Proje, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve KAGİDER Başkanı Emine Erdem’in ev sahipliğinde Şişli Belediyesi’nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.
 
KAGİDER BAŞKANI ERDEM: “ŞİŞLİ BELEDİYESİ GÜÇLÜ BİR ORTAK”

KAGİDER Başkanı Emine Erdem, konuşmasında şunları ifade etti:
“Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyüme ancak ve ancak kadınların ekonomide güçlenmesi ile sağlanabilir. Dünyada kamu ihalelerinin sadece %1’inden kadın tedarikçiler pay alıyor… Hedefimiz hayata geçirdiğimiz platform ve mobil uygulama ile kadın girişimcilerin ürün ve hizmetlerinin ulaşılır olması ve kadınların işlerini büyütmelerini sağlamak. Daha fazla kadın girişimciye ulaşmak ve uygulamayı yaygınlaştırmak için verilen tüm destekler ülkemizin bugününe ve yarınına çok değerli katkılar… Şişli Belediyesi nezdinde çağdaş bir yerel yönetim anlayışı ile iş birliği yapmaktan ve bu çalışmaların başarıya ulaşması yolunda güçlü bir ortak bulmaktan çok mutluyuz”

BAŞKAN KESKİN: “ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

“Şişli Belediyesi olarak kadının toplumda güçlenmesi için çalışıyoruz”

KAGİDER ile olan iş birliği töreninde bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Bugün burada çok önemli bir iş birliği protokolünü imzalamak üzere toplandık. Toplumda kadının güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla KAGİDER ile birlikte sahaya iniyoruz. Kadınların güçlenmesi için yaptıkları çalışmalarla tanınan bu saygın isimlerle bugün bir arada olmamız tesadüf değil. Şişli Belediyesi olarak biz de kadının toplumda güçlenmesi için çalışıyoruz” dedi.

“KADINLAR ÖNCELİĞİMİZ”
Keskin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sosyal Mutfağımız, Dikimevimiz, Mahalle Mutfağımız ve yakında hizmet vermeye başlayacak Gıda Bankamızda aralarında göçmenlerin de olduğu 30’un üzerinde kadını istihdam ettik. Bu merkezlerimizde aşçılık, dikim ve dayanıklı gıda alanlarında eğitimler veriyoruz. Eğitimler sonunda sertifikalarını alan kadınlar, donanımlı bir şekilde iş arıyor, çalışma yaşamına daha yetkin katılıyorlar. Bu hizmetlerimizle kadın kooperatiflerini de ayrıca destekliyoruz. Kadınları, sadece ekonomik alanda değil şiddet karşısında da güçlendiriyoruz. Geçen yıl Kasım ayında Kadın Danışma Merkezimizi açtık. Kadınlar Merkezimizde İstanbul Barosu avukatlarından hukuki destek alıyorlar. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile iş birliği içinde Şişli’de “Acil Yardım Hattı”nı da kurduk. Şimdi de imzaladığımız bu protokolle KAGİDER’in geliştirdiği “Ticaretin Kadınları” web portalının güçlenmesi için kararlılıkla çalışmaya başlayacağız.” dedi.
 
“Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcilere ulaşacağız”
Keskin, “Türkiye’deki kadın girişimcileri, kadın üreticileri ve kadın kooperatiflerini aynı çatı altında toplayan, “Ticaretin Kadınları” web portalını sadece Şişli’de değil, İstanbul ve Türkiye’de tanıtmak saha çalışmalarının ilk önemli adımını oluşturacağına vurgu yapan Keskin, “Bu süreçte daha fazla kadının, ‘Ticaretin Kadınları’ web portalına kayıt yaptırması için gerekli tüm çabayı göstereceğiz. Şişli Belediyesi olarak ürün ve hizmet alımlarımızı yaparken, “Ticaretin Kadınları” web portalını kullanacağız. Böylece Şişli’den Anadolu’ya, Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcilere ulaşacağız. Tedarikçilerimiz arasında daha fazla kadın işletmesi olmasını gözeteceğiz” dedi.

224 dernek 1200’den fazla kadın girişimci
KAGİDER’in koordinatörlüğünü yaptığı, Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUIKAD) paydaşlığında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen  “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” projesi kapsamında hayata geçirilen ‘Ticaretin Kadınları’ portalı ve mobil uygulamasına, Türkiye genelinde toplam 224 kadın girişimci derneği ve 1200’den fazla kadın girişimci kayıtlı bulunuyor.
Kadın girişimciler için girişimci destekleri hakkında bilgiler, etkinlikler, rol model hikâyeleri ve kamu ihalelerinin linkleri gibi tüm gerekli bilginin bulunduğu Ticaretin Kadınları portalı ve mobil uygulamasında şehir, sektör, ürün ve firma bazlı aramalar yapılarak kadın girişimcilerin ürün ve hizmetlerine hızlıca ulaşmak mümkün. Uygulamaya kayıtlar ise hâlen devam ediyor.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA