SON DAKİKA

Haberertesi

SIRA ATATÜRK’ÜN KULLANDIĞI VAGONA GELDİ

SIRA ATATÜRK’ÜN KULLANDIĞI VAGONA GELDİ
Bu haber 21 Ağustos 2020 - 20:44 'de eklendi ve 78 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜ VAGON’A TALİP OLDU
“Gözümüz gibi bakarız”
Atatürk’ün beyaz vagonunu göz önünden kaldırıyorlar
13 yıldır Alsancak Garı önünde sergilenen Atatürk’ün beyaz vagonunun gar içindeki kapalı bir alana alınmak istenmesine Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP’li vekiller, Belediye Başkanları ve STK temsilcileri tepki gösterdi.

BEYAZ VAGON’NUN TARİHÇESİ

Mustafa Kemal Atatürk için 1926’da bir Alman şirketine yaptırılan ve 1926’dan 1937’ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve İzmir Alsancak Garı önündeki açık alanda sergilenen “beyaz vagon”un içerisinde toplantı salonu, tam donanımlı mutfak, özel tasarlanmış banyo ve yatak odaları, Atatürk’ün çalışma masası ile yaver odası bulunuyor.

AÇIK ALANDAN KAPALI ALANA TAŞINACAK

Atatürk’ün yurtiçi gezilerinde kullanılmak üzere 1926’da bir Alman şirketine yaptırılan vagon içerisinde Vagon 13 yıldır Alsancak Garı İZBAN çıkışındaki açık alanda sergileniyordu. Vagonun, kötü hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi ve vatandaşlara daha sağlıklı ziyaret imkânı sunulabilmesi gerekçesiyle gar içindeki 1 No’lu kapalı perondaki özel sergi alanına taşınacağı belirtildi.

UTKU GÜMRÜKÇÜ SAHİP ÇIKTI

“Beyaz Vagon’nun” yerinden kaldırılmasına tepki gösteren CHP’li Çiğli belediye başkanı Utku gümrükçü, çözüm olarak Çiğli’yi adres gösterdi.

GÖZÜMÜZ GİBİ BAKARIZ!

Gümrükçü, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;
“Duyduk ki kaldırılmış. Bize göre Tarih eşyalar değil, barındırdığı ruhtur. Biz de Cumhuriyet’in ruhuna ve Atamızın emaneti olan ‘Beyaz Vagon’u, demiryolu kenti Çiğli’de gözümüz gibi bakmaya talibiz.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA