SON DAKİKA

Haberertesi

SENMİSİN ZEYTİNLİĞİ KORUYAN!

SENMİSİN ZEYTİNLİĞİ KORUYAN!
Bu haber 21 Ekim 2014 - 14:07 'de eklendi ve 418 views kez görüntülendi.

ZEYTİN AĞAÇLARININ KESİLMESİNE KARŞI ÇIKAN KÖYLÜLERE DAYAK VE KELEPÇE
image
Manisa’nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi’nde kurulması planlanan termik santralle ilgili bu sabah zeytinlik alanlara dozerlerle girerek ağaç kesimi yapan şirket görevlileri tepki gösteren köylüleri darp etti.
BAKANLAR KURULU KARARI İLE KAMULAŞTIRILDI
Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla, Soma’daki zeytinlikler, Soma Kolin Termik Santrali’nin yapımı için, acele kamulaştırıldı.
ŞİRKET YARGI KARARINI BEKLEMEDİ
Bunun üzerine, Soma’ya yapılacak üçüncü termik santralin kurulacağı Yırca Mahallesi ile bu santrale verilecek kömürün bulunduğu saha olan Deniş Mahallesi’nde oturanlar, zeytinliklerin kamulaştırılmasına tepki amacıyla geçen 1 Eylül’de eylem yaptı. Acele kamulaştırma sürecinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için de dava açıldı. Davaya rağmen Kolin Şirketler Grubu, zeytinliklerin çevresini, tel örgü ile çevirdi.
KÖYLÜLERE ZORBA SALDIRI
image
Bugün sabah saatlerinde zeytin toplamak için bölgeye giden yaklaşık 80 köylü, şirkete bağlı 4 dozer ve 100 görevlinin ağaç kesimi yaptığını gördü. Yaklaşık bin ağacın kesilmesine tepki gösteren köylüler ile şirket çalışanları arasında tartışma çıktı. Arbedeye dönen tartışmada tartaklandığı iddia edilen 11 köylü, ayrıca yere yatırılıp kelepçelendi.
KELEPÇELERLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜLER
Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, kelepçelenen köylüleri şirket çalışanlarının elinden aldı. Dayak yediğini belirtilen köylüler, jandarma aracıyla hastaneye kaldırıldı. Şirket çalışanlarının anahtarlarını kaybettiğini söylemesi üzerine köylülerin kelepçeli hastaneye götürüldüğü öğrenildi.
CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL OLAY YERİNE GELDİ
Sabah saatlerinde meydana gelen arbedeyi haber alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaşananlar sonrası bölgeye geldi. Jandarma ve köylülerle konuşan Milletvekili Özel, görüşmeleri sonrası açıklama yapacağını söyledi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA