SON DAKİKA

Haberertesi

ÖZTÜRK YILMAZ’DAN İŞ-KUR’A ÇAĞRI

ÖZTÜRK YILMAZ’DAN İŞ-KUR’A ÇAĞRI
Bu haber 16 Ekim 2015 - 14:26 'de eklendi ve 466 views kez görüntülendi.

CHP ARDAHAN MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZTÜRK YILMAZ İŞ BAŞVURULARININ NOTER HUZURUNDA DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili adayı Öztürk Yılmaz, İş-Kur işçi alımlarının noter huzurunda kura ile yapılmasını istedi.
“İŞE YERLEŞTİRMELERDE SİYASİ AYRIM YAPILMASIN”
Ardahan il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında İş Kur alımlarıyla ilgili açıklama yapan CHP Ardahan Milletvekili adayı Öztürk Yılmaz, Siyasi düşüncelerinden dolayı bazı insanların muhtaç olması dolayısıyla iş ihtiyaçları olmasına rağmen ayrıştırıldığını bu kapsamda müracaatların bazılarına cevap verilmediğini söyledi.
YILMAZ: “ÖNCELİĞİMİZ İSTİHDAM YARATILMASIDIR”
Yılmaz, “Ben şahsen Ardahan’ın işsizliğini biliyorum. Burada herkesin fakir olduğunu, insanların muhtaç olduğunu, iş konusunda ne kadar çaba içerisinde olduklarını biliyoruz. Burada iş alanının yaratılması, istihdamın yaratılması, bizim en büyük önceliğimizdir. Bununla ilgili kapsamlı projeler hazırlıyoruz. İş konusunda buradaki işsizliğin çözümünü destekleyen her projeyi bizde destekliyoruz. Ancak bu alımların maalesef keyfi bir şekilde yapıldığını görüyoruz. Siyasi düşüncelerinden dolayı bazı insanların muhtaç olması dolayısıyla iş ihtiyaçları olmasına rağmen ayrıştırıldığını, müracaatların bazılarına cevap verilmediğini ve bu konuda ciddi bazı iddiaların olduğunu görüyoruz. Bu iddialar biz-zati vatandaşların kendisinden geliyor. Biz her şeyden önce Ardahanlıyız. Kim olursak olalım düşüncemiz ne olursa olsun, fakirin dili olmaz, fakirin ideolojisi olmaz, fakir fakirdir. Biz bu konuda kimseye ayrım yapılmamasını istiyoruz, hiç kimsenin budan dolayı gönlünün kırılmamasını istiyoruz. Biz bu olaya 3000 kişi geldiyse bir Ardahan olarak bakmak istiyoruz. Şu veya bu parti olarak bakmak istemiyoruz. İhtiyaç olan insanların müracaatlarının mümkün mertebe ivedilikle sonuçlandırılmasını ve eşit bir şekilde yaklaşılmasını istiyoruz.” dedi.
“İŞKUR ALIMLARI NOTER HUZURUNDA KURA İLE YAPILMALI”
Yılmaz, İnsanların yoksulluğu üzerinden oya çevirme politikası takip edildiğini iddia ederek, “Seçim atmosferinde bu zamana kadar açılmayan İş Kur’la ilgili istihdam paketi açıklanıyor. Böyle bir ortamda her şeyden önce bunları seçimin ruhuna, devletin eşit duruşu açısından sorguluyoruz. Elbette insanlar işe alınmalı ama bunun için bir yol olması gerekiyor. Çözümü de söylüyorum? Hiçbir şaibe olmaması için, insanlar arasında ayrımcılık yapılmaması için, insanların en azından çıkan sonuca gönül refahlığıyla onay vermeleri için biz bunu önceden olduğu gibi noter huzurunda kurayla yapılmasını istiyoruz. Ancak böyle bu şaibeler ortadan kalkabilir.” Şeklinde konuştu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA