SON DAKİKA

Haberertesi

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A YANIT

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A YANIT
Bu haber 25 Aralık 2018 - 19:03 'de eklendi ve 198 views kez görüntülendi.

ÖZEL; “SENDEN KORKMUYORUZ”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini yargı yoluyla tehdit etmesine “Hodri meydan. Gücün yetiyorsa Özgür Özel’e açtır davayı, gücün yetiyorsa Özgür Özel’e ver hapis cezasını. Senden korkmuyoruz.” ifadeleriyle yanıt verdi.
D437172F-CEDD-4C8A-8CFA-2B286E40EF1C
“CHP’NİN MUHALEFETİNDEN RAHATSIZ OLUYOR”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında kendisine yönelik ifadelerine yanıt verdi. Özel, “Ülkeyi yöneten tek adam, parlamentodaki bütçe görüşmelerinde, bütün parlamentoyu işlevsiz kılma, parlamentoyu yok görme, hiçe sayma çabalarına ve bunun için görevlendirdiği yardımcılarına ve bakanlarına karşı parlamentonun ilgi odağı olmasından, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı muhalefetten son derece rahatsız. Bakanları baş edemedi, yardımcısı baş edemedi, kendisi baş edemedi, şimdi savcısıyla, hakimiyle bizi susturmaya çalışıyor. Şunu bilsin ki, durmayacağız, sinmeyeceğiz, korkmayacağız, bir adım da geri atmayacağız. Recep Tayyip Erdoğan, bunu böyle bil. Bir adım geri atmayacağız. Senden korkmuyoruz. Senin tavrından dolayı da bir adım da geri durmuyoruz” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:
“SÖYLEDİKLERİMİZİN HANGİSİNDE HAKARET VAR?”
“Biz bu rejim değişikliği olurken kuvvetler ayrılığı ortadan kalkacak, bir tek adam hem yürütmeyi, hem yasamayı, hem yargıyı belirleyecek demiştik. Dün yaşananlar ortada. Sanatçıların açıklamalarından hoşlanmayan tek adam talimat verdi, savcı harekete geçti, tek adamın açıklamasından bir saat sonra sanatçılar hakkında işlem başlatıldı, apar topar sanatçılar sorgulandı. Yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrolle sanatçılara had bildirilmeye çalışıldı. Şimdi susturamadıklarına, sindiremediklerine karşı majestelerinin yargısını harekete geçirmeye çalışıyorlar. Hodri meydan diyoruz. Halep ordaysa arşın burada diyoruz. Söylediklerimizin hangisinde hakaret var. Tazminat dediğin hakarete olur. Kime hakaret etmişiz. Suç varsa ceza olur.”
“HODRİ MEYDAN”
“Bugün İnönü’nün Anıtkabir’deki anması var. Hepimiz ordayız. Cumhurbaşkanı yok. 2. Cumhurbaşkanı’nın, Lozan’ın kahramanının, Atatürk’ün en yakın silah arkadaşının, Türkiye’yi çok partili rejimle tanıştıran cumhurbaşkanının mezarının başında cumhurbaşkanı yok, yardımcısı yok. Mali işlerden sorumlu birisini yollamışlar oraya, İnönü’nün kabrinde cumhurbaşkanlığını temsil ediyor. Olmaz olsun böyle rejim. Yazıklar olsun böyle rejime. Yazıklar olsun, rejiminize, sisteminize, hepinize. Bunların hesapları teker teker sorulur. Yargı elinde, savcı elinde, hakim elinde. Beni tazminatla, beni dava açmakla ve cezayı çekmekle tehdit ediyor. Hodri meydan. Gücün yetiyorsa Özgür Özel’e açtır davayı, gücün yetiyorsa Özgür Özel’e ver hapis cezasını. Senden korkmuyoruz. Biz korkarsak senin karşında Türkiye diz çöker. Biz de ayaktayız, Türkiye de ayakta, sana meydan okuyoruz.”
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında şunları ifade etmişti.
-Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir. Ana muhalefetin orada genel başkan yardımcısı veya sıfatı nedir onu da doğru dürüst bilmiyorum. Bilmeme de gerek yok zaten. Bu adamlarla ana muhalefet siyaset yapıyor.
-Milli Savunma Bakanımıza bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza. 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA