SON DAKİKA

Haberertesi

ODUNPAZARLILAR POLATLI’DA

ODUNPAZARLILAR POLATLI’DA
Bu haber 31 Ağustos 2015 - 8:44 'de eklendi ve 432 views kez görüntülendi.

BÜYÜK YÜRÜYÜŞ POLATLI’DA SONA ERDİ
“Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş” programının 4’üncü günü Ankara Polatlı ayağı ile tamamlandı. Programın 4’üncü gününde yürüyüş ekibi Sakarya Şehitliği ve Anıtı, Dua Tepe, Zafer Tepe ve Alagöz Karargâh Müzesini ziyaret etti.
POLATLI BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİLER
Polatlı programı kapsamında Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve yürüyüş ekibi ilk olarak Polatlı Belediyesi’ni ziyaret etti. Polatlı Belediyesi Başkan Vekili Musa Demir tarafından karşılanan Başkan Kurt ve yürüyüş ekibi, yürüyüş programı hakkında Demir’e bilgi verdi.
BAŞKAN KAZIM KURT: “BÜYÜK ZAFERİ YENİDEN HATIRLATMAK İSTİYORUZ”
image
Başkan Kurt Polatlı Belediyesi’nde yaptığı konuşmasında, “Önce bu işin Direnişi gerçekleştirilmiş daha sonra zaferler kazanılmaya başladıkça Diriliş ve en son Kurtuluş’u perçinlemişiz. Bu kapsamda ilçenizi ziyaret ediyoruz. İlçenizde geçen savaşları ve savaşların yaşandığı cepheleri ziyaret edecek arkadaşlarımız ve burada konaklayacaklar. Konaklama sırasında Polatlı’da Kurtuluş Savaşında neler yaşandı, neler oldu tarihçilerimiz onları anlatacak ve sanatçılarımızda bu güne mahsus çok güzel şiirler okuyacaklar. Amacımız dikkat çekmek, toplumu ve yönetenleri uyarmak. 1920’lerde Türkiye’nin bütün olumsuz koşullarına rağmen imkânsız gibi görülen bir işin başarılmasını hatırlatmak istiyoruz. Başaramayacağımız bir iş olmadığını vurgulamak istiyoruz” dedi.
Başkan Kurt ziyaret sonunda Polatlı Belediye Başkan Vekili Musa Demir’e “Direniş, Diriliş, Kurtuluş” plaketi armağan etti.
ZAFERİN İZLERİ
image
Polatlı Belediyesi ziyaretinin ardından ekip Sakarya Şehitliği ve Anıtına doğru yola çıktı. Sakarya Şehitleri Anıtı’na gelen ekip burada Sakarya Zaferinde vatanları için canlarını gözünü kırpmadan feda eden binlerce vatan evlatlarını anısına yapılan anıtı ziyaret etti. Anıtta Yürüyüş ekibi burada Sakarya savaşının anlatıldığı ve savaşa ait fotoğrafların bulunduğu müzeyi de gezdi.
SAKARYA ŞEHİTLİĞİ ZİYARETİ
Sakarya Şehitleri Anıtı ziyaretinin ardından cumhuriyet sevdalılarından oluşan ekip, Sakarya Şehitliğine geçti. 140 şehit mezarının ortasında bulunan anıtta yazan yazı dikkat çekti. Anıtta, “Biz burada Yunan’a mezar kazdık, can verdik Türkiye yaşasın diye, alkanla Sakarya tarihini yazdık, millete bir vatan hediye ettik” yazısı bulunuyor.
SON DURAK DUA TEPE OLDU
image
Ekip daha sonra Alagöz Karargâh Müzesini ziyaret etti. Müze ziyaretini tamamlayan ekip 10 Eylül 1921 tarihinde Baş Komutan Mustafa Kemal Paşa’nın bizzat idare ettiği Türk karşı taarruz safhasında düşmandan geri alınan ilk tepe olan “Dua Tepe”yi ziyaret etti.
Ekip ziyaretlerin arından Polatlı’da kurduğu çadır kampında konakladı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA