SON DAKİKA

Haberertesi

NARLIDERE’DE 100. YIL COŞKUSU

NARLIDERE’DE 100. YIL COŞKUSU
Bu haber 31 Ağustos 2022 - 21:30 'de eklendi ve 5 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
SADECE ZAFER DEĞİL AYNI ZAMANDA BARIŞ
30 Ağustos Zafer Bayramı, Narlıdere’de büyük coşkuyla kutlandı.
Bando gösterisi, fener alayı ve konserlerin gerçekleştirildiği etkinliklere çok sayıda vatandaş katıldı.

HALK ZAFERE SAHİP ÇIKIYOR

Türk ordusunun 26 Temmuz 1922’de başlattığı ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı Narlıdere’de büyük coşkuyla kutlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Belediye Başkan Yardımcıları Çağrı Sofu ve İsmail Ay, meclis üyeleri, STK’lar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde 30 Ağustos gururu yaşandı.  

COŞKU NARLIDERE’Yİ SARDI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılı kapsamında Narlıdere’deki ilk programda ilçe protokolünün katılımıyla Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Hemen ardından ise Narlıdere Şehitliği ziyaret edildi, kahraman şehitlerimiz dualarla anıldı. Sabah gerçekleştirilen anma programlarının ardından ise akşam saatlerinde ilçede zafer coşkusu doruğa çıktı. Narlıdereli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikler Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen bando gösterisi ile başladı. 100 yıllık zaferin coşkusunu yaşatan bando ekibinin çaldığı marşlara, vatandaşlar da eşlik etti.  Bando gösterisinin ardından ise Eski Güzel Sanatlar Fakültesi önünde fener alayı düzenlendi. Elinde Türk Bayrakları ve meşalelerle İzmir Marşı eşliğinde zafer yürüyüşü gerçekleştiren Narlıdereliler, Demokrasi Meydanı’na kadar kortej oluşturdu. Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşün ardından Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen Grup Times konseri ile bayram coşkusu zirve yaptı.  Narlıdereliler,  zafer şarkılarının söylendiği konserde 100 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesinin gururunu yaşadı.

BAŞKAN ENGİN; ‘ZAFERİMİZİN 100.YILI KUTLU OLSUN’

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşların katılımıyla görkemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bundan tam 100 yıl önce ülkemiz, dört bir yandan işgal edilmişti. Esir alınmış bir ülkenin kurtuluşa kavuştuğu ‘Büyük Zaferi’ hiç kimse küçümseyemez. Bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, tarihin yeniden yazıldığı 30 Ağustos sadece büyük bir zafer değildi, beraberinde barışı da getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesine sıkı sıkıya bağlıyız. Ancak ülkemizin işgali durumunda 85 milyon insanımızın tekrar aynı mücadeleyi vereceğini ve ülkemizi koruyacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Zaferimizin 100.yılı kutluyor; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA