SON DAKİKA

Haberertesi

NARLIDERE MAHZUNİ ŞERİF’İ UNUTMADI

NARLIDERE MAHZUNİ ŞERİF’İ UNUTMADI
Bu haber 17 Mayıs 2019 - 12:38 'de eklendi ve 24 views kez görüntülendi.

BELEDİYE BAŞKANI ALİ ENGİN’DEN BÜYÜK OZANA SAYGI
Halk Ozanı Âşık Mahzuni Şerif, ölümünün 17’nci yıldönümünde Narlıdere’de anıldı. Adını taşıyan parktaki törenin ardından, oğlu Ali Mahzuni AKM’de müzik dinletisi gerçekleştirdi. Gecenin son etkinliğinde ise ozanın hayatını anlatan Devr-i Mahzuni oyunu sahnelendi. Başkan Ali Engin “Derdimizi dert edinen, hasretimize sazıyla/ sözüyle tercüman olan büyük ozanımızı özlemle ve rahmetle anıyoruz” dedi.
 
MAHZUNİ ANITINA KARANFİLLER BIRAKILDI

Narlıdere Belediyesi, 17 Mayıs 2002 yılında hayatını kaybeden halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif için anma programı düzenledi. İlk tören, ozanın adını taşıyan parkta gerçekleşti. Belediye Başkanı Ali Engin, CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, ozanın oğlu Ali Mahzuni, Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mahzuni Şerif’in Narlıdere’de bulunan anıtına karanfiller bırakıldı.
 
ALİ MAHZUNİ SAHNE ALDI

İkinci tören ise Narlıdere AKM’de yapıldı. Ali Mahzuni, babasının en sevilen eserlerini Narlıdereliler için seslendirdi. Salonu dolduranlar da şarkılara eşlik etti. Gecenin son etkinliğinde, ozanın hayatının anlatıldığı Devr-i Mahzuni oyunu seyirci ile buluştu. Oyunu Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy da izledi.
 
ALİ ENGİN: “ÖZLEMLE ANIYORUZ”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Âşık Mahzuni Şerif; sazıyla, sözüyle, kardeşlik sevdasıyla bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerden biridir. Derdimizi dert edinen, hasretimize sazıyla, sözüyle tercüman olan büyük ozanımızı özlemle ve rahmetle anıyoruz” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, oğlu Ali Mahzuni ve Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan da Aşık Mahzuni Şerif ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA