SON DAKİKA

Haberertesi

MENEMEN’DE KADIN BAŞKAN DÖNEMİ

MENEMEN’DE KADIN BAŞKAN DÖNEMİ
Bu haber 01 Aralık 2020 - 19:50 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
AV. DENİZ KARAKURT BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

Geçtiğimiz hafta tutuklanan daha sonra da İçişleri Bakanlığı tarafında görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Aksoy’un yerine Belediye Meclisinde seçim yapıldı. Seçim sonucunda CHP Gurubunun adayı Avukat Deniz Karakurt Belediye Başkanvekili seçildi.

PARTİLERİN BELEDİYE MECLİSİNDEKİ ÜYE SAYISI

Menemen Belediye Meclisi 31 Meclis üyesinden oluşuyor.
Üyelerin partilere göre dağılımı ise şöyle:
CHP 15, AKP 10, İYİ Parti 3, MHP 2, bağımsız 1 (CHP’den istifa etti)

KRİTİK OYLAMA

Menemen Belediye Meclisi saat 14.00’te tek gündemle toplandı.
Menemen Belediye Meclisinde başkanvekili seçimi gizli oylamayla yapılan seçimin ilk turunda CHP’nin adayı Deniz Karakurt 17, AKP’nin adayı Aydın Pehlivan ise 14 oy aldı. Millet İttifakı ilk turda 1 fire verdi. İlk oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadığı için oylamada ikinci tura geçildi. İkinci turda Karakurt 16, Pehlivan 15 oy aldı. Millet İttifakı ikinci turda 2 fire verdi. İkinci turda da üçte iki çoğunluk sağlanamadı.

ÜÇÜNCÜ TURDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI
Üçüncü turda her iki aday da 15’er oy aldı.
Üçüncü turda partisi tarafından aday gösterilmemesine rağmen aday olan CHP’li Meclis Üyesi Ali Aydın 1 oy aldı. Millet İttifakı üçüncü turda 3 fire verdi. Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamaması üzerine dördüncü tura geçildi. 

SONUÇ KURAYLA BELLİ OLDU
Dördüncü turda da CHP’li Karakurt ve AKPli Pehlivan 15’er oy aldı. Bir boş oy çıktı. Millet İttifakı dördüncü turda da 3 fire verdi. Adayların oylarında eşitlik olduğu için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonucunda CHP’li Deniz Karakurt Menemen Belediye Başkanvekili oldu.

CHP İL BAŞKANI YÜCEL: “MENEMEN’E HAYIRLI OLSUN”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel seçimin sonrasında yaptığı açıklamada, “Menemen Belediye Başkanının görevden alınmasının sonrasında Menemen Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplantısını yaptı. Menemen Belediye Başkanvekilinin seçimi gerçekleşti. Biz CHP olarak 15 meclis üyemizle ve Millet İttifakı’nın paydaşı İYİ Parti’nin desteğiyle bu seçime tek adayla girdik. Bütün meclis üyelerimiz bu görevi yapabilecek yeterlilikteydi. Deniz Hanım bugün Belediye Başkanvekili seçildi. Geçmişte ne yaşanırsa yaşansın bugünden itibaren Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor. Deniz Hanım herkesi kucaklayarak Menemen halkının ihtiyaçlarını, beklentilerini ortak akılla karşılayacak. Menemen’e ve İzmir’e hayırlı olsun” dedi.

BAŞKANVEKİLİ KARAKURT’TAN TEŞEKKÜR

Seçim sonunda meclis salonunda açıklama yapan Başkanvekili Deniz Karakurt, “Bundan sonra Menemen’de hep birlikteyiz. Hiçbirimizin farkı yok, hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Herkesin ilgisine ve desteğine teşekkür ediyorum. Menemen’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA