SON DAKİKA

Haberertesi

MEHMET ŞEKER İŞİD’E KATILANLARI SORDU

MEHMET ŞEKER İŞİD’E KATILANLARI SORDU
Bu haber 04 Temmuz 2015 - 14:45 'de eklendi ve 610 views kez görüntülendi.

CHP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET ŞEKER VAHİM BİR İDDİAYI MECLİSE TAŞIDI
Farklı ülkelerden gelerek İŞİD’e katılan kişilerin geçiş yolu yolarak Türkiye’yi ve Gaziantep’i seçtiklerini ifade eden Şeker konuyu meclise taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yazılı soru önergesi veren Şeker şu iddiaları dile getirdi.
image
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.
Dr. Mehmet ŞEKER
​​Gaziantep Milletvekili

Avrupa ülkelerinden binlerce kişinin terör örgütü IŞİD’e katılmak üzere güzergâh olarak Türkiye’yi kullandığı bilinen bir gerçektir. Bunların arasında ise Amerika, Kanada ve Britanya pasaportları bulunan Sudan kökenliler ön plana çıkmaktadır.
Son olarak, Sudan uyruklu olan ve sınırı geçerek IŞİD saflarına katılmak istediğini belirten 3 kişi Karkamış sınır kapısında güvenlik güçleri ve gümrük kapısı görevlileri tarafından geri çevrilmiştir. Ancak sınırdan çevrilen, haklarında herhangi bir işem yapılmayan ve bir daha görülmeyen bu kişilerin kaçak yollarla Suriye’ye geçtikleri ve IŞİD’e katıldıkları tahmin edilmektedir. Avrupa’dan ve dünyanın birçok ülkesinden IŞİD saflarına katılmak üzere hemen her gün Karkamış’a gelen yabancılar bölge halkını tedirgin etmektedirler.
Konuya ilişkin olarak;
1. Son üç yılda Türkiye’ye giriş yapıp vize süresi dolduğu halde ülkemizden çıkış yapmayan yabancıların yıllar ve aylar itibariyle sayıları ve uyrukları nedir?
2. Son üç yılda Türkiye’ye gelen Sudan kökenli kişi sayısı nedir? Bu kişiler hangi ülkenin pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapmışlardır? Bunlardan kaçı Türkiye’den çıkış yapmıştır?
3. Son iki yılda Hartum özel Tıp Bilimleri ve Teknoloji Üniversitesi öğrencisi olan kaç kişi ülkemize giriş yapmıştır? Bunlardan kaçı Suriye’ye geçmiştir? Bu durumdaki kaç aile çocuklarını geri alabilmek için Türk makamlarına müracaat etmiştir?
4. Karkamış sınır kapısına gelerek IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye geçmek isteyen ve talepleri reddedilen üç Sudanlı şu anda nerededir? Bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
5. IŞİD’in güçlenmesinin ana nedenlerinden biri dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda kişinin IŞİD saflarında savaşmak üzere Suriye’ye gitmesi olarak değerlendirilmekte ve bu noktada Türkiye’ye ciddi eleştiriler yöneltilmektedir. Bu bağlamda, IŞİD’e Türkiye’den geçişlerin önlenmesi amacıyla IŞİD sempatizanlarının geldiği kaynak ülkeler ile istihbarat işbirliğinin geliştirilmesi için yapılan herhangi bir çalışma var mıdır?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA