SON DAKİKA

Haberertesi

MALTEPE’DE EMEKÇİ DAYANIŞMASI

MALTEPE’DE EMEKÇİ DAYANIŞMASI
Bu haber 15 Aralık 2014 - 11:46 'de eklendi ve 956 views kez görüntülendi.

Maltepe Üniversitesi Hastanesinde sendikalı oldukları gerekçesiyle 98 çalışanın işine son verildi.
CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ, MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI VE İLKAY AKKAYA İŞTEN ATILAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİLER
image
İşlerinden çıkarılan işçiler kurdukları çadırda direnişlerini sürdürürken CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Melda Onur, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve SANATÇI İlkay Akkaya direniş alanını ziyaret ettiler.
İLK ZİYARET ÇELEBİ’DEN
image
Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi tarafından işten atılan 98 işçinin direnişine destek vermek için çalışanların kurdukları direniş çadırına ilk gelen ziyaretçi CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi oldu.
SÜLEYMAN ÇELEBİ: “İŞÇİLER BİRLİK OLSA DÜNYA YERİNDEN OYNAR”
image
Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK-İŞ) başkanı ve DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile işçilerin karşıladığı Çelebi şunları söyledi. “Dün mecliste 11 dakikalık konuşma süremi emekçilere bırakmış bir arkadaşınız olarak karşınızdayım. AKP İktidarının emek düşmanı politikalarına ve anti demokratik uygulamalarına karşı çıkmaya ve sokaklarda, eylemlerde olmaya devam edeceğiz. Güzel bir sloganımız var “İŞÇİLER BİRLİK OLSA DÜNYA YERİNDEN OYNAR” ben de bugün sizlere ve tüm mağdurlara birlik çağrısı yapıyorum.” Dedi.
“İŞÇİLER BİRLİK OLMALI”
Yedinci gününde kadınların nöbeti devraldığı direnişte, DİSK ve işten atılan işçiler adına bir açıklama yapan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK-İŞ) başkanı ve DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu “İşçilerin birlik olmasının önemini burada bir kez daha gördük. Özellikle bu grev, gerçekten görmüş olduğum grevler arasında oldukça önemli bir yere sahip. Çünkü burada, cidden örgütlenmiş ve birbiriyle kenetlenmiş bir grev anlayışı var. Grevde bugün kadınlar nöbeti devralmış, bizler biliyoruz ki kadın olmadan haklar olmaz, haklar alınamaz” dedi.
MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALİ KILIÇ: “BURADAN ZAFERLE AYRILACAKSINIZ”
image
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da konuşmasında, “Bu direniş mutlaka sonuç verecektir. Şunu asla unutmayın arkanızda 550 bin nüfusluk Maltepe ve belediyeniz var” dedi.
“ALINTERİNE SAYGIYI ÖĞRENECEKLER”
Grevdeki işçilere seslenen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Bu direnişin Maltepe’de olmasından gurur duyuyorum. Maltepe’de bir direniş başlamışsa emin olun sonucu da gelecektir. Burada grev yapan işçi kardeşlerimizin yanında sadece buradakiler değil, 550 bin nüfusluk Maltepe var, belediyeniz var. En güzel direniş örneğini gösteriyorsunuz. Bu alkışlar, çevreden gelen destek bunun en açık ifadesi. Alın terine saygı duymayı herkese öğreteceğiz, sizlerle gurur duyuyorum” diye konuştu.
İLKAY AKKAYA, TÜRKÜLERİYLE DESTEK VERDİ
image
Son olarak söz alan sanatçı İlkay Akkaya da, “Sizleri her 2-3 günde bir ziyaret edeceğim, desteklerimiz daima yanınızda olacak. Zafer, emek ve alın terleriyle direnenlerin olacaktır” diyerek, direnişçilere destek olmak adına sevilen türkülerini seslendirdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA