SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU’NDAN FOTOĞRAFLI YANIT

KILIÇDAROĞLU’NDAN FOTOĞRAFLI YANIT
Bu haber 28 Ocak 2014 - 17:07 'de eklendi ve 501 views kez görüntülendi.

“1.5 milyon dolarlık rüşvetin belgesi”
Kılıçdaroğlu, “Fotoğraf nasıl olurmuş, ona bir örnek vereyim” diyerek Başbakan Erdoğan, Reza Sarraf ve bakanların birlikte olduğu fotoğrafı gösterdi.
BAŞBAKAN’A SAHTEKARLIK YAKIŞIR MI?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın Pazar günü gösterdiği o fotoğrafı örnek göstererek Erdoğan’ı sert eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Pazar günü oldu, eline aldı bir fotoğraf. O fotoğrafla da oynanmış, sahtekarlık yapılmış sen Başbakansın. Sana sahtekarlık yakışır mı? Onların tayfasından o isimleri karalamışlar, flu yapmışlar kimse görmesin diye.” diye konuştu…
ERDOĞAN’IN İDDİALARININ PERDE ARKASI
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Sarıgül hakkındaki iddialarına da değindi. Erdoğan’ın gelinen bilgi ve belgelerin doğruluğunu sorgulamadan açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Olay 2004’te. Parti içinde bir tartışma, genel başkanlık yarışı, şikayetler, kavgalar var. Bunlar olur” dedi.
DANIŞTAY 22 DOSYADA 21’İNDE “İNCELEMEYE GEREK YOK” DEMİŞ
İçişleri Bakanlığı’na 9 Ağustos 2004 yılında başvuru yapıldığını ve mülkiye müfettişlerinin olayı araştırdığını anlatan Kılıçdaroğlu, Bakanlık raporunda “imar yasasına aykırı uygulamalar var. 27 yapıdan beşi hakkındaki iddialar yerinde bulunmamıştır. 22’sinin ise soruşturmasının gerektiği” sonucuna varıldığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Danıştay’a başvurulduğunu, Danıştay 1. Dairesinin incelemesi sonucunda ise “22 dosyadan 21 hakkında soruşturmaya gerek yoktur” kararına varıldığını dile getirdi.
MAHKEMEYE İNTİKAL EDEN BİR DOSYADAN DA BERAAT KARARI ÇIKMIŞ
Bir dosyanın mahkemeye intikal ettirildiğini, Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nin de dosya hakkında beraat kararı verdiğini, böylece 27 dosyanın tümünün aklandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın gözünün “CHP’yi nasıl yolsuzlukla suçlarım” düşüncesiyle karardığını bu nedenle iddiaları soruşturmadan kamuoyuna sunduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Çünkü sen helale değil, harama ortak olan adamsın. Helali bırakmış, harama ortak bizden hesap soracakmış. Kimsin sen? Al dosyaları kardeşim, çık karşıma, senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle bana soru sor, ben mahçup olayım. (Gelmem, gelemem) diyor. Niye gelemiyorsun Recep Bey? Neden korkuyorsun? Alnın temizse, verilmeyecek hesabın yoksa neden korkuyorsun? Sen baş çalansın da onun için korkuyorsun.”
ÜZERİNDE OYNANMIŞ FOTOĞRAF DEĞİL KAPI GİBİ BELGE GÖSTERİYORUM
‘Belgede kendi imzası var’

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası olan ve TBMM’ye gönderilmek üzere hazırlanan bir belgesini gösteren Kılıçdaroğlu, belgede Erdoğan’ın zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçları nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasına talebinin yer aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “O bir fotoğraf gösterirken bile sahtekarlık yaptı, ben kapı gibi belge gösteriyorum ve kendi imzası var. Şimdi utanır mı? Utanması için ne lazım? Ar damarı lazım değil mi? O da yok. Kendi sahtekarlıklarını parlamentoya bildiren bir başbakan var. Bunu herkesin görmesini isterim” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım 2013 tarihinde bir törende çekilmiş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, işadamı Ali Ağaoğlu ve 17 Aralık’ta tutuklanan Reza Zarrab’ın aynı karede yer aldığı bir fotoğrafı göstererek, şunları söyledi: “Bu tablo devlet protokolü. Sayın Başbakan şunu söyleyebilir, (O tarihte 17 Aralık operasyonu yapılmadı. Dolayısıyla ben bunların ne olup olmadığını bilme şansın yok) diyebilir. Ama o da doğru değil, diyemez. Neden? 18 Nisan 2013, bu olaydan çok önce, MİT Başbakan’ın önüne üç sayfalık bir rapor koyuyor. Raporun sonuç bölümünü okuyorum; (Reza Zarrab’ın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması halinde söz konusu hususların hükümet aleyhine kullanılabileceği değerlendirilmiştir). Başbakan söylüyor bunu. Yani (benim haberim yoktu) diyemez. Ben onun için buna baş çalan diyorum zaten. Boşuna söylemiyorum. Senin haberin olmadan bu tablo oluşamaz.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA