SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKANLARA 10 MADDELİK TALİMAT

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKANLARA 10 MADDELİK TALİMAT
Bu haber 19 Nisan 2019 - 6:22 'de eklendi ve 101 views kez görüntülendi.

BU TEMEL İLKELERİ HER HAFTA OKUYACAKSINIZ!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarına “her hafta en az bir kez okumaları” koşuluyla “10 Maddelik temel ilke” gönderdi.

Kılıçdaroğlu’nun yeni seçilen belediye başkanlarına gönderdiği “Belediye Başkanlarının Göreve Başlarken Dikkate Alması Gereken 10 Temel İlke” şu maddelerden oluşuyor:

“YOLSUZLUKLA MÜCADELEYE DEVAM EDİN VE YOLSUZLUĞA İZİNSİZ VERMEYİN”
1– Tüm söylemleriniz olumlu-pozitif olmalı. Önyargılarla, “devri sabık” yaratmak gibi düşüncelerden özenle kaçınılmalı. Elbette yolsuzluklarla mücadele yapılacak, yolsuzluğa izin verilmeyecektir. Ancak bu konuda bir denetim yapılacaksa, mutlaka yetkin kişiler görevlendirilmeli, adaletli olunmalı.

“OBJEKTİF OLUN”
2
– Bir ihbar furyası ile karşılaşabilirsiniz. Belgesiz ve isimsiz hiçbir yazı, ihbar ciddiye alınmamalı. Tüm uygulamalarınız vicdana ahlaka ve hukuka uygun olmalı. Aksi halde çok zaman kaybedersiniz. Oysa zaman kaybetme lüksümüz yok. Çünkü vatandaş için yapacağımız çok şey var.

“ÇALIŞANLARI KORUYUN”
3
– Belediye personeline ayrımcılığa uğramayacakları özlük haklarının korunacağı, görevlerini sürdürecekleri kimsenin işiyle aşıyla uğraşılmayacağı bildirilmeli.

“PARTİZANLIK YAPMAYIN”
4
– Atamalarda mutlaka liyakat esas alınmalı, partizanca uygulamalara fırsat verilmemeli.

“DOĞRU PROJELERİ AKSATMAYIN”
5
– Önceki dönemde başlatılmış proje ve faaliyetler kamu yararına aykırı olmamak şartıyla devam ettirilmeli.

“ŞEFFAF OLUN KAMUOYUNA HESAP VERİN”
6
– Harcamalar yatırımlar, mali disiplin içerisinde şeffaf ve hesap verilebilir bir şekilde yapılmalı. Bütçe harcamalarıyla ilgili olarak belirli aralıklarla, belde sakinleri ve kamuoyu mutlaka bilgilendirilmeli.

“ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 TL OLARAK BELİRLENMELİ”
7
– Belediyede çalışan personelin asgari ücreti en az 2 bin 200 lira olarak belirlenmeli ve düzenlemenin Ocak 2019’dan itibaren geçerli sayılması hususunda gerekli çalışmalar en kısa sürede tamamlanmalı.

“ÖZEL GÜNLERDE ULAŞIMI ÜCRETSİZ YAPIN”
8
– Ulaşımın dini ve milli bayramlarda ücretsiz olması konusunda belediye meclislerinden karar alınmalı. Özellikle gençlerin ve çocukların okul servisi ile toplu taşıma masraflarının en aza indirilmesi için gerekli çalışmalar en kısa sürede tamamlanmalı.

“8 MART’TA KADIN ÇALIŞANLARA İZİN VERİN”
9– İstihdam politikalarında ve toplu sözleşmelerde dezavantajlı gruplar ile kadınlar lehine irade ortaya konulmalı. Örneğin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlara izin verilmeli.

“DİĞER PARTİLERİN BELEDİYELERİYLE UYUMLU ÇALIŞIN”
10– Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde hangi partiden olursa olsun, ilçe belediyeleriyle eşgüdüm ve uyum içinde olunmalı. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiniz gibi ilçe belediyeleri de ötekileştirilmemeli.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA