SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU’NA “ALEVİ” TEŞEKKÜRÜ

KILIÇDAROĞLU’NA “ALEVİ” TEŞEKKÜRÜ
Bu haber 21 Nisan 2023 - 11:16 'de eklendi ve 99 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ALEVİ ÖNDERİ CELAL FIRAT’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Garip Dede Cemevi Başkanı, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı Celal Fırat bir açıklama yaparak “Bir cumhurbaşkanı adayından beklenen duruş, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi” dedi.

“KARARLI DURUŞUMUZ SİYASAL ALANDA ALEVİLERE YOL AÇTI”

Alevi Hareketi olarak 30 yıllık mücadelenin sonuç verdiğini sevinçle karşıladığını belirten Fırat, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı, seçilme ihtimali yüksek olan Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu “Ben Aleviyim” dedi. Alevilik kamusal alanda görünür oldu ve Türkiye gündeminin neredeyse tek tartışma konusu haline geldi. Bizler verdiğimiz mücadele ile Türkiye’de ismimizi anılır hale getirdik. Yıllardır kurumlarımız her türlü baskıya, zulme, vazgeçirtilme çabalarıyla karşı karşıya olmasına rağmen, mücadelesinden bir adım dahi geri atmadı. Oluşturduğumuz bu kararlı duruş Alevilere siyasal alanda yol açtı. Sistemin bir Cumhurbaşkanı adayı “Aleviden olmaz” söylemine karşı duruşunu ortaya koydu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sevgili genç arkadaşım. Ülke olarak önümüzde bir eşik var. Ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın.” söylemi katıldığımız, desteklediğimiz bir çağrıdır. Bu gelişme hareketimiz için sevindiricidir.” dedi.

“BU ÜLKENİN SİYASİ GÜVENCESİ YEŞİL SOL PARTİ’DİR”

Aynı zamanda Yeşil Sol Parti geleneği de 3 dönemdir; Alevi örgütlenmesini meclise taşıdığını ve mücadelesini verdiğine dikkat çeken Celal Fırat “Bu sürece dair önemli katkıları olan Yeşil Sol Partimiz mücadelesinin kaynağını halklardan almaktadır. Ama vurgulamak isterim ki, ikinci yüzyılında şekillenecek Cumhuriyetin geçmiş yüzyılının söylemleri ile bu ülkede ki demokratikleşmeye hiçbir katkıda bulunmadı. İkinci yüzyılın inşasında Yeşil Sol Partimizin meclise göndereceği her vekil, demokratik Türkiye için atılmış önemli bir adım olacaktır. O yüzden mücadelemizle taşıdığımız bu süreci 2023 seçimlerinde oylarımızı Yeşil Sol Parti’de toplayarak kazanabiliriz. Bu ülkenin siyasi güvencesi Yeşil Sol Parti’dir.” dedi.

“LAİK BİR TÜRKİYE İÇİN”
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Celal Fırat, açıklamasının sonunda “Bu tarihi dönüşün sağlanmasında emeği olan başta Alevi kurumlarımız olmak üzere demokratik, laik bir Türkiye mücadelesi veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN GENÇLERE SESLENDİĞİ VİDEO

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA