SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU DİSK GENEL MERKEZİNDE

KILIÇDAROĞLU DİSK GENEL MERKEZİNDE
Bu haber 14 Aralık 2018 - 8:06 'de eklendi ve 336 views kez görüntülendi.

ZİYARET SONRASI ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR
Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu başkanı Arzu Çerkezoğlu’nu DİSK genel merkezinde ziyaret etti.
ÇERKEZOĞLU; “EMEĞİN HAKKINI KORUMAK AYNI ZAMANDA BİR MEMLEKET MESELESİDİR”
C5A6565F-FEF4-4AF1-9432-17B44C342908
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, görüşmeyle ilgili şöyle konuştu: “Türkiye’nin içine girdiği bu derin ekonomik sürecinde de ücretlerimizin giderek azaldığı, çalışma koşullarımızın kötüleştiği, işsizliğin her gün daha da fazla artarak artık neredeyse her evde bir işsizin olduğu süreçte emeğin haklarını koruma mücadelesinin biz aynı zamanda memleket meselesi olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de işçiler gerçekten son derece zor yaşam koşullarıyla baş etmeye çalışıyor. Asgari ücretin belirlenmesi sürecini devletin toplumla yaptığı en büyük toplumsal sözleşme olarak görüyoruz. Bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin emekçilerinin hakkını, hukukunu ve Türkiye’nin geleceğini ve demokrasiyi yeniden kurmak için verdiğimiz bu mücadelede Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ziyareti ve yanımızda oluşları önemli.” dedi.
KILIÇDAROĞLU; “CHP’Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2.200 LİRA OLACAK”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu. “Mart ayında yapılacak seçimlerde yeni kazanılan ve CHP’de olan belediyelerde hiçbir işçinin işine son verilmeyecek. Ayrıca bu belediyelerde asgari ücret net 2.200 lira olacaktır. DİSK’in alanlarda ve işyerlerinde verdiği mücadelenin de yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
CHP Liderinin ziyaretine genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal ve İzmir Milletvekili Kani Beko da eşlik etti.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA