SON DAKİKA

Haberertesi

İZBAN GREVİ VE GERÇEKLER!

İZBAN GREVİ VE GERÇEKLER!
Bu haber 03 Ocak 2019 - 7:52 'de eklendi ve 227 views kez görüntülendi.

AZİZ KOCAOĞLU’NUN %30 ZAM TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİLER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Metro A.Ş’ye bağlı  metro ve tramvay çalışanlarıyla bir araya gelerek yeni yıllarını kutladı ve verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür etti.  Halkapınar’daki Metro Genel Müdürlük binasında sendika temsilcileriyle de görüşen Başkan Kocaoğlu, 450 sendikalı işçiyi ilgilendiren Metro toplu sözleşme görüşmelerinde işçilerin maaşlarına yüzde 25 zam önerisi götürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bu teklifin kabul edilmesi durumunda İZBAN için de “yüzde 30” teklifini ortağı TCDD’ye ileteceğini söyledi. Ancak sendika kanadından her iki teklife de olumsuz yanıt geldi. 
239F6F09-1BD3-4EBB-8BB5-658EA93A98FA
KOCAOĞLU: “DAYATMA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun salondan çıkmasının ardından işçilerle toplanarak yüzde 25’lik  zam önerisini değerlendirdi ve teklifi reddetti. Metro’da anlaşma sağlanması durumunda İZBAN için de yüzde 30’luk zam teklifini ortağı TCDD yönetimine ileteceğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ancak bunu da yapamadık. Maalesef bir dayatma ile karşı karşıyayız. Türkiye gerçeklerine göre verilebilecek en iyi rakamları önermemize rağmen ısrarla olumsuz cevap alıyoruz. Grev haktır ama işverenin verebileceği en iyi orandaki zamma karşılık vatandaşları mağdur etmek, onların toplu ulaşım hakkını ellerinden almak ve bunu sadece İzmir’de yapmak, aklımıza farklı senaryolar getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimize toplu ulaşım hizmeti konusunda alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Bu dayatmaya karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Ben İzmir ve İzmirliler için mücadele ediyorum. Bu süreçte hemşehrilerimizin desteğini bekliyorum” dedi.

İKTİDAR DESTEKÇİSİ SENDİKA YÜZDE 3,5 ZAMMI “REKOR” DİYEREK KABUL ETMİŞTİ
İktidarı destekleyen ve büküne kadar bir kez bile grev kararı almayan Memur-Sen 2018’de yüzde 4+ 3.5, 2019 için de yüzde 4+5 olan maaş zammını “rekor” olarak nitelendirmişti.
Bu sözleşmeye imza atan Memur-Sen, şimdi, “Enflasyon farkının oluştuğu aydan itibaren uygulamaya konulmaması nedeniyle kamu görevlilerinin yıllık düzeyde reel gelir kaybı oluştu” itirafında bulunuyor.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA