SON DAKİKA

Haberertesi

İYGAD TARTIŞILIYOR

İYGAD TARTIŞILIYOR
Bu haber 02 Ekim 2014 - 19:52 'de eklendi ve 943 views kez görüntülendi.

İSTANBUL YEREL GAZETECİLER DERNEĞİ (İYGAD) ÜYELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ
İstanbul Gazeteciler Derneği (İYGAD) üyeleri, derneğin son günlerde tartışma konusu olan uygulamalarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.
TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER
Dernek Üyeleri Gürsel Karasansar, Sait Temur ve Erdal Karasansar’ın Avcılar Çoban Çiftliği Restaurant’ta düzenlediği toplantıya İYGAD başkan yardımcıları Refik Bek ve Mehmet Mert, Akşam Gazetesi yazı işleri müdürü Mustafa Dolu, Erkan Özmen, Esenyurt belediyesi basın danışmanı ve İYGAD eski başkanı Metin Karakoç, Erhan Kızılyar, Yunus Arıkan, Hanifi Çelik, İskender Kordu, Barış Çelik, Serdar Ural, Sevda Durgun, Necip Aras, Mihrican Deniz, Çiğdem Akan, Yakup Tezcan ve Anıl Boduç katıldı.
DERNEK BAŞKANI ALİ TARAKÇI ELEŞTRİLERİN HEDEFİ OLDU
Toplantıda söz alan dernek üyesi gazeteciler dernek yönetiminden hoşnutsuzluğunu dile getirirken derneğin kurumsal yapısının korunması ve güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.
SAİT TEMUR: “DERNEK ADINA YAPILAN GİRİŞİMLER DOĞRU DEĞİL”
Toplantıda ilk sözü alan Haberertesi.com sitesinin sahibi Sait Temur katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi. “Derneğimizin altı aylık çalışmalarına baktığımda sosyal, kültürel ve mesleki faaliyetlerin olmadığı gibi Silivri ve Avcılar Belediyesi ile derneğimizin kavgası ön plana çıkıyor. Altını çizerek söylüyorum, biz bu belediyelerin sözcüsü ve savunucusu değiliz aksine aynı uygulama AKP’li bir belediyeye karşı yapılırsa ona da karşı çıkarız. Dernek başkanımız kendi gazetesinde istediği gibi yayın yapma hakkına sahiptir ama aynı çizgiye derneği çekmesini kabul etmiyorum. Dernek tarihinde ilk kez bir belediyeye siyah çelenk konularak protesto ediliyor. Dernek tarihinde ilk kez önce dernek başkanı basın bülteni servis ediyor, yarım saat sonra aynı haber “İYGAD BASIN BİRİMİ” adına yeniden servis ediliyor. Daha önce duyurduğum istifamın altında da bunlar var. Bu akşam da dilekçemi yönetici arkadaşlarıma vererek dernekle ilişkimi kesiyorum”dedi.
ERDAL KARASANSAR: “MESLEK ÖRGÜTÜNÜN ŞANTAJA BAŞVURDUĞU NEREDE GÖRÜLMÜŞ!”
Değişim gazetesi imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü Erdal Karasansar ise, dernek yönetiminin Silivri Belediyesi’ne yönelik takındığı tutuma dikkat çekti. İYGAD yönetiminin Silivri Belediyesi aleyhinde masa başında hazırladığı bir haberi tüm dernek üyelerine yollayarak, toplu halde yayınlanmasını istediğini hatırlatan Karasansar, “Gazetecilik meslek ilkelerini savunması ve yaşatması gereken bir meslek örgütü, bu tarz “Şantajvari” bir yönteme nasıl başvurur! Bu tam anlamıyla bir utanç vesikasıdır! Ülkemizde birçok meslek örgütü var ama böyle bir şeye ilk kez bu yönetim sayesinde şahit oluyoruz. Gazeteciler derneği, tüm üyelerine masa başında hazırlanan “Çakma” bir haber gönderip resmi bir kuruma saldırılmasını istiyor! Olacak iş değil. İYGAD üyeleri bu anlayışa, bu felsefeye seyirci kalacaksa, ses çıkarmayacaksa benim için bu dernekte durmanın bir anlamı yoktur” dedi.
“BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ KRİTER YAYINLADIĞINDA NEDEN SESİNİZ ÇIKMADI?”
Mevcut İYGAD yönetiminin Silivri Belediyesi’ne yönelik sergilediği bu saldırgan tutuma gerekçe olarak,Silivri Belediyesi’nin “Belediyeden ilan ve abone parası alacak olan gazetelerle ilgili yaptığı yeni düzenlemeyi” gösterdiğini belirten Erdal Karasansar, benzer bir düzenlemenin yaklaşık 2 yıl önce Beylikdüzü Belediyesi tarafından da yapıldığını ama aynı tepkinin Beylikdüzü Belediyesi’ne gösterilmediğini vurguladı. Her iki belediyenin öne sürdüğü sözleşmeleri desteklediğini belirten Karasansar, “Şu anki İYGAD yönetiminde yer alan Başkan dahil bir çok yönetici ve üye Beylikdüzü Belediyesi’nin kriterlerine hiçbir tepki göstermeden imza attı. Ama her nedense aynı kişiler Silivri Belediyesi’nin benzer adımına ateş püskürüyor! Bunu anlamak mümkün değil” diye konuştu
MUSTAFA DOLU: “DERNEK MESLEKİ FAALİYETLERE AĞIRLIK VERMELİ”
İGAD Üyesi ve Akşam gazetesi yazı işleri müdürü Mustafa Dolu da gerek Ali Tarakçı başkanlığındaki yönetime gerekse önceki yönetimlere her zaman destek olduğunu ifade ederek derneğin büyümeyi hedeflediğini ancak 3. Bölgeden çıkamadığını söyledi. Dolu, Gürsel ve Erdal Karasansar’ın gazetelerinden duyurdukları istifa yazılarının esas alınarak üyeliklerinin düşürülmesinin hukuka ve tüzüğe göre yanlış olduğunu söyledi.
“DERNEK MERKEZİ KAPALI”
Mustafa Dolu, “Belediyenin verdiği bilinen İYGAD dernek merkezi kapalı. Dernek öncelikle bu sorunu çözmelidir. Toplantılarını hastanelerde, okullarda ve şirketlerde yapmak yerine dernek merkezinde yapmalıdır” dedi.
GÜRSEL KARASANSAR: “GAZETECİLER MESLEĞİNİ YAPSIN, DERNEK TE DERNEKÇİLİĞİNİ”
Değişim gazetesi kurucusu Gürsel Karasansar ise “Bu toplantıyı düzenlememizin amacı derneğin sahipsiz olmadığını göstermektir. Biz Ali Tarakçı’nın belediyelere karşı siyasi tavır almasını ve derneği şahsi çıkarlarına alet etmesini kınayarak gazetemizde “Ali Tarakçı varsa biz yokuz” diye yazdık onlar üyeliğimizi düşürdüler. Oysa henüz dilekçemizi bile vermemişiz.” dedi.
ERKAN ÖZMEN: “DERNEK TOPLANTILARI DERNEKTE YAPILIR”
İYGAD’ın bir dönem disiplin kurulu başkanlığını da yapan Erkan Özmen de konuşmasında dernek yönetim kurulu toplantılarının özel kuruluşların merkezlerinde yapılmasını eleştirerek dernek başkanı Ali Tarakçı’nın tutumunun derneği yıprattığını ifade etti. Özmen dernekten istifa etmenin doğru olmadığını ve derneğe sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
HANİFİ ÇELİK: “ELEŞTRİ HAKKIMIZI KULLANALIM AMA DERNEĞE SAHİP ÇIKALIM”
Gazete Avcılar’ın sahibi Hanifi Çelik de konuşmasında dernek yönetiminden istifaların yerine başka isimlerin yönetime alındığını kimin hangi görevi yaptığının belli olmadığını ifade ederek herşeye rağmen derneğe katkı verilmesi gerektiğini ifade etti.
METİN KARAKOÇ: “ELEŞTRİLERİN SİYASİ ÇİZGİYE ÇEKİLMESİ DOĞRU DEĞİL”
İYGAD eski başkanı ve Esenyurt Belediyesi basın danışmanı Metin Karakoç da gazetecilerin özgürce mesleklerini yapmalarının gerektiğini, parti ayrımı yapmadan her belediyeyi destekleyip veya eleştirme haklarının olduğunu ifade etti.
İYGAD BAŞKAN YARDIMCILARI ELEŞTRİLERE YANIT VERDİLER
İYGAD Başkan yardımcıları Refik Bek ve Mehmet Mert toplantının sonunda söz alarak üyelerin eleştirilerini yanıtladılar. Silivri belediyesine siyah çelenk konularak protesto edilmesi kararının sadece Ali Tarakçı’nın değil yönetim kurulunun kararı olduğunu ifade eden Bek ve Mert Avcılar belediyesine yönelik yayınların da habercilik alanında değerlendirilmesini söylediler. İYGAD Yöneticileri Gürsel ve Erdal Karasansar’ın üyeliklerinin düşürülmesinde usulsüzlük varsa buna itiraz edebileceklerini sözlerine eklediler. Refik Bek ve Mehmet Mert yönetimin bir yıllığına seçildiğini, başarılı olamazlarsa aday olmayacaklarının da altını çizdiler.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA