SON DAKİKA

Haberertesi

İSTANBUL SEÇİMİ ÜZERİNE

İSTANBUL SEÇİMİ ÜZERİNE
Bu haber 22 Haziran 2019 - 12:24 'de eklendi ve 32 views kez görüntülendi.

SEÇİMLER NİÇİN YAPILIR?
Sait TEMUR

Seçimler Demokrasinin vazgeçilmez yegane aracıdır.
Yurttaşlar dört yılda bir genel seçimlerde, beş yılda bir yerel seçimlerde sandıracak giderek tercihlerini ortaya koyarlar.
Sandıktan çıkan karara da “Milli İrade” deniyor.
İSTANBUL’DA NE OLDU, YARIN NE OLACAK?
31 Mart yerel seçimlerinde seçmenler Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul’da da tercihlerini yaptılar. 39 ilçeden 14 ilçeyi Cumhuriyet Halk Partisi, 24 ilçeyi AKP, bir ilçeyi de MHP’nin adayları kazandı. İstanbullu Büyükşehir belediye başkanlığında ise seçmenler aynı zarfta kullandıkları oylar ile Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nu tercih ettiler. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 17 gün sonra mazbatasını alarak göreve başlayan İmamoğlu’nun mazbatasını iptal ederek seçimlerin 23 Haziran’da yenilenmesine karar verdi.
SEÇİLENİ YENİDEN SEÇMEK

İstanbul seçmeni yarın yeniden sandık başına gidecek.
Cumhuriyet Gazetesi yazarı, değerli arkadaşım Miyase İlknur’un dediği gibi “Seçilmiş Başkanı yeniden seçeceğiz” Ekonominin en kötü döneminde olmasına karşın bu seçimlerin maliyetinin millete ödetilmesi bir yana sandık sonuçlarının, tanınmadığı, Demokrasinin yara aldığı bu kararı yeniden oylayacağız.
HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
Yarın yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir seçimleri başkan seçmekten öte bir öneme sahiptir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm seçmenlerin vicdanlarına göre karar verecekleri bu seçimde YSK tarafından da kesinleşmiş rakam olan 13.700 oy farkıyla seçimi kazanan Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’na hakkını yeniden teslim etmek gerekiyor.
Millet İttifakı’nın adayına oy vermek yetmez, her seçmen bir başka seçmeni doğru bilgilerle ikna etmek zorundadır.
REHAVETE KAPILMAYIN
CHP ve İYİ PARTİ örgütleri başta olmak üzere “seçimleri nasıl olsa kazanıyoruz” algısına kapılmadan daha farklı bir sonuçla almak için çaba göstermek zorundadırlar. Sandıkların korunması, ıslak imzalı tutanakların koordinasyon merkezine ulaştırılması ve sonuçların ilçe ve il seçim kurullarında da yakından takip edilmesi yaşamsal bir zorunluluktur.
24 HAZİRAN’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYAYACAK

Değişimden korkmamak gerekiyor. Unutulmamalıdır ki seçimler değişim için yapılır. CHP’nin 31 Mart Seçimlerinde aldığı 11 Büyükşehir, il ve ilçelerde yeni bir dönem başladı. Yurttaşlar farklı hizmetlerle tanıştı ve hayat devam ediyor.
24 Haziran sabahı İstanbul’da da yeni bir dönem başlayacak ve hayat devam edecek. İstanbullular Ekrem İmamoğlu’ndan memnun kalmazlarsa bir sonraki seçimlerde yetkiyi elinden alırlar olur biter. Demokrasi dediğimiz tam da bu.
24 Haziran sabahı her şeyin çok güzel olacağı inancıyla sonucun İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum.

Yarın…
bir şeyler olacak yarın
duruşundan belli
kırdaki atların
bulutların koşuşundan belli
kazışından köstebeklerin

karıncaların telaşından belli
bir şeyler olacak yarın
belki bir tomurcuk
belki bir ağacın düşen yaprağı
belki de bir çocuk

pek o kadar göremesek de uzağı
kuşların uçuşundan belli
birşeyler olacak yarın
öbürgünden önemsiz
bugünden önemli

Bülent Ecevit

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA