SON DAKİKA

Haberertesi

İKSİR RESORT TOWN

İKSİR RESORT TOWN
Bu haber 02 Mayıs 2014 - 20:34 'de eklendi ve 985 views kez görüntülendi.

Sait TEMUR / ÖZEL HABER
DOĞA’NIN KUCAĞINDA TARİH, KONFOR VE LEZZET
Tatil denince akla Akdeniz ve Ege kıyıları gelir.
Bu bölgelere ve ve buralarda hizmet veren tesislere haksızlık etmek istemem ancak ülkemiz tatil konusunda başka alternatifler ve yaşam alanları konusunda gerçekten bir Cennettir…
KASTAMONU’NUN DADAY İLÇESİNDE BİR ŞAHESER: “İKSİR RESORT TOWN”
Sizleri Anadolu’nun ve Batı Karadeniz’in buluştuştuğu noktaya götüreceğim. Kastamonu başlı başına bir tarih. Kastamonu’nun ilçeleri de öyle. Durağımız Daday ilçesi. Daday Kastamonu’ya 30 Kilometre mesafede doğa harikası bir ilçe. Bu ilçeye değer katan, ilçeyi ilk kez Turizmle buluşturan, adını duyuran ise İKSİR RESORT TOWN tesisleri…
İLÇESİNE VEFA BORCUNU YATIRIMLA ÖDEYEN İŞKADINI: İKSİR AYDIN
İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nın Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın Daday’lı bir işkadını. Doğup büyüdüğü ilçeye değer katmak adına, adeta vefa borcunu ödemek için ciddi bir bütçe ayırıp böyle bir tesisi Daday’a kazandırmış. Yörenin Turizme açılmasına öncülük eden Aydın “Turizm yatırımcılarını, Kastamonu ve Daday’a yatırım yapmaya davet ediyoruz” diyerek yeni yatırımları da teşvik ediyor.
“BURADA POTANSİYEL VAR”
Daday’ın en önemli turizm yatırımı olan İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nın Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, Kastamonu’nun ve özelde de Daday’ın turizmde büyük bir potansiyeli olduğunu kaydederek,
“İksir Resort Town 60 dönüm arazi üzerinde yer alan ana tesisler; çiftlik, Ballıdağ dağ evi, gölet gibi diğer hizmet alanları ile fark yaratan ve yüzlerce dönümü kapsayan tatil ve yaşam kasabasıdır. 60 oda ve 154 yatak ana tesislerimizde; 6 oda ve15 yatak kapasitesi Ballıdağ dağ evinde bulunmaktadır.İddialı mutfağımız ve aktivite seçeneklerimiz ile doğanın kalbinde tatil yapabilme şansını yaratmaktayız. İksir Resort Town Atlı sporlar merkezinde biniş eğitimlerinden trekkinge, Jeep safariden olta balıkçılığına kadar 50’nin üzerinde aktivite yer alıyor. Daday’ın turizme kazandırılmasında öncü bir rol üstlendiğimizi düşünüyoruz. Nitekim, Daday turizmi, gelecek vadediyor. Kentin tarihi, kültürel ve doğa yapısıyla uyumlu, yeni turizm tesislerine ihtiyaç var. Daday’da turizme kazandırılmaya uygun birçok Tarihi Eser konak mevcuttur. Daday, doğanın dingin huzurunun yaşandığı ender bölgelerden birisidir, belki de birincisidir. Bu anlayışla yeni yatırımcılar gelirse, Daday ve Kastamonu, Türkiye ve dünya turizminin yeni cazibe destinasyonu olabilir” diyor.
KİMLER GİDİYOR, NELER YAPILIR?
Doğa içinde, dingin, mutlu, herkesin kendisi için düşlediklerini gerçekleştirecekleri aktivite dolu bir yaşam kasabası kurduklarını belirten İksir Aydın, tesiste yerli turistlerin yanı sıra, Almanya’dan Yunanistan’a, Japonya’dan Amerika’ya ve Hollanda’ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerden turist gruplarını ağırladıklarını anlatıyor. Aydın, “Doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, sanat, doğal beslenme ve konforu yorumlayarak çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirdik. İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası turizmi; içinde yer aldığı doğa gibi çok renkli halde sunarak yeni, farklı bir tatil modeli oluşturmuştur. Ailelerin her bireyi kendi ilgi alanı ile tatilini yapabilmektedir.” Sözleriyle sizleri nelerin beklediğini ifade ediyor.
88 YILLIK TAHİ KONAK’TA BEŞ YILDIZLI HİZMET
İKSİR RESORT TOWN’na ayak bastığınız andan itibaren kendinizi tarihin tanığı gibi hissediyorsunuz. Keskin oksijen başınızı döndürüyor. Özellikle bu aylarda açan rengarek çiçekler, asırlık ağaçlar tam bir doğa şöleni sunuyor… Otelin ana binalarından biri olan iksir Hanım Konağı 1926 yılında aile meskeni olarak inşa edilmiş. Toplamda 3 ana kat, çatı katı ve en altta mahzene sahip konakta orjinaline uygun restore edilmesi sonucu pirinç yataklı ve Şömineli 24 oda konukların hizmetine sunulmuş.
SAMANLIKTA LEZZET ŞÖLENİ
İKSİR RESORT TOWN Sadece konaklama ve doğa keyfinden ibaret değil. Otelin Restaurant bölümü eskiden samanlık olarak kullanılan tarihi bir bina… Büyük bir emek ve ustalıkla elden geçirimiş ve ortaya eviniz kadar rahat edeceğiniz bir ortam yaratılmış… Yöreye özgü yiyeceklerin özenle hazırlanıp sunulduğu mekanda Anadolu mutfağının örneklerini de tadabilirsiniz. Hizmet veren personel iyi eğitilmiş güleryüzlü ve konukseverliği ile dikkat çekiyor.
HAVUZ VE TÜRK HAMAMI KEYFİ…
Tesiste yazın üstü açılabilen havuz da mevcut. Ayrıca Sauna ve Türk hamamı da konukların hizmetinde.
Uzun bir tatil programı yapamazsanız da hafta sonu tatilleri için ideal bir tercih olduğunun altını çizmekte yarar var.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN:
Adres : Daday Kelebek Mah. Yavuz Sk Daday / Kastamonu
Tel : 0366 6161016
Fax : 0366 6161046
Web 1 : www.iksirresorttown.com
Web 2 : www.iksirresort.com
E-Mail 1 : info@iksirresorttown.com
E-Mail 2 : bilgi@iksirresort.com

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA