SON DAKİKA

Haberertesi

HÜSEYİN SAĞ’DAN ZOR SORULAR

HÜSEYİN SAĞ’DAN ZOR SORULAR
Bu haber 04 Kasım 2014 - 7:01 'de eklendi ve 1.089 views kez görüntülendi.

MİLLETİN A… NA KOYACAĞIZ DİYEN İŞADAMINI MECLİSE TAŞIDI
CHP Büyükşehir belediye meclis üyesi Hüseyin Sağ: “İBB Meclisi Mehmet Cengiz’in planını ret etti! Oynanan “Ali Cengiz oyunu” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Planı kabul etti!
CHP’NİN SORU ÖNERGESİ KADİR TOPBAŞ’TA
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin 2014 yılı Ekim Ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Hüseyin Sağ, Hakkı Sağlam, Sait Coşkunoğlu, Seyid Ali Aydoğmuş, Namık Kemal Ceylan, Ahmet Temurlenk, Mesut Kösedağı ve Soydan Alkan imzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilerek Başkan Kadir Topbaş tarafından yazılı cevaplandırılması istenen yazılı soru önergesi şöyle;
İŞTE O SORU ÖNERGESİ
image
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına
Ataşehir İlçesi Küçükbakkalköy mah 3378 ada 1 parselde bulunan ve mülkiyeti Cengiz İnşaat-Mehmet Cengiz’e ait olan taşınmaz ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bir plan değişikliği yapıldı. 04.09.2014 – 03.10.2014 tarihleri arasında askıya çıktı bilindiği gibi. Mehmet Cengiz ismi anılınca “Ali Cengiz” oyunu olmadan olmaz, gün geçmiyor ki bir usulsüz işi de çıkmasın. Buradaki işi de öyle, ama tanıdıkları çok, her işini hallediyor, nede olsa ödüllü Cengiz.
BAKANLIK BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİN KARARINI TANIMADI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Plan değişikliği ile emsal değeri meri plan şartlarının üzerine çıkarılmış plan notları ile desteklenerek çevre yapılanma şartlarının çok üzerinde emsal değeri verilmiş. Plan değişikliğinde ki önemli bir noktada şu; Bu plan değişikliği daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisine gelmiş, Meclisimiz şehir menfaatine uygun bulmamış ve 12.10.2012 tarihinde 2162 sayılı meclis kararı oy birliği ile Mehmet Cengiz’in yani “Ali Cengiz’in” oyununu bozmuştur. Meclisimiz onurlu bir duruş sergilemiştir. Ancak İBB’de olmazsa altarnatif Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var, gereği yapılmış, ödüllü iş adamı nede olsa.
BENZERİ OLMAYAN BİR UYGULAMA!
İnşaat ile ilgili başka bir problem şurada; Bina bitmiş, açılışı yapılacak normal şartlarda, bu plan değişikliğinin uygulanma şansı var mı? Yok? Bina bitmiş ama Mehmet Cengiz bu, filim çok. Bina, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı plana göre imal edilmiş, aksi takdirde bina yeniden yıkılıp yapılacak hali yok. Bina ile ilgili bir onaylı bir de onaylı olmayan mimari ve statik projeler var, bu net, aksi düşünülemez. Önce yap, nasıl olsa İBB’den olmazsa, Çevre Şehircilik Bakanlığından binaya uygun plan değişikliği yapılır. Maalesef gelinen durum ne kadar endişe verici. Biz burada seçilmişler olarak bu plan değişikliğine oy birliği ile “hayır diyoruz” devletin başka bir kurumu yine başında bir seçilmiş Bakan ve bu Meclisten gitmiş birisi var bu meclisi bay pas ediyor.
KADİR TOPBAŞ’IN ÇELİŞKİSİ
Sayın Kadir Topbaş’ın 18 Eylül 2014 günü yaptığı açıklamayı aynen şöyle okuyorum: “Bir özeleştiri olarak söylemek istiyorum. Sayın Başbakan’ımıza da söyledim bunu. İstanbul çok farklı bir kent, dünya mirası, 8 bin 500 yıllık geçmişi ile dünyaya karşı sorumlu bir kentte, kent yönetiminin biraz daha farklı olması gerektiği üzerinde durdum ve özellikle bir takım Bakanlıkların, kurumların İstanbul’da plan yapma yetkisinin de kalkması gerektiğini söyledim. Tek yönetim, tek anlayış, tek noktada bu yetkiler toplanmalı.” Demişti. Başkan Topbaş’ı destekliyorum, ancak benim desteklemem bir şeyi değiştirmiyor, kendi partisinin Bakanı, eski vekili kendisini desteklemiyor bu çerçevede.
BU SORULAR YANIT BEKLİYOR
Bu kapsamda şunları sormamız gerekiyor: Anılan ada ve parselde yapımı bitme aşamasında olan taşınmazın yapım aşamasında alınması zorunlu olan temel ruhsatı, temel üstü ruhsatı alınmış mıdır? (Onaylı örneklerinin tarafımıza verilmesini) Hmax değerinin aşıldığı, Çatı piyesinin onaylı projesine aykırı olduğu, Binanın kontur ve gabarisinin ölçülmesini, Terk alanlarının kamunun eline geçip geçmediğinin, Kot kesit, İnşaat istikamet rölevesi, Bina giriş saçağı, Yapı kontrol firmasının ünvanı, bina ile ilgili bir işlem yapıp yapmadığı, Dolayısı ile onaylı projesine tüm aykırılıkların tespit edilmesini, tarafınızdan imar işlem dosyasından kontrol edilmesini, ruhsat ve ruhsata esas belgelerden incelenmesini, önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederim

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA