SON DAKİKA

Haberertesi

HAYRİ İNÖNÜ’NÜN HUKUK ZAFERİ

HAYRİ İNÖNÜ’NÜN HUKUK ZAFERİ
Bu haber 06 Ekim 2018 - 16:47 'de eklendi ve 1.220 views kez görüntülendi.

2 LİRAYA SATILAN ŞİŞLİ HALKININ MALI GERİ ALINDI
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, mülkiyeti Şişli Belediyesi’ne ait olan 10 bin metrekarelik kampüsün Bilgi Üniversitesi’ne 2 TL karşılığında satılmasına karşı açtığı davayı kazandı.
BELEDİYE MÜLKÜNE KAVUŞTU, 36 MİLYON PARA DA KASASINA GİRECEK
Mahkeme, 8 katlı Kuştepe Kampüsü’nun Şişli Belediyesi’ne iadesini onayladı. Belediye geriye dönük 5 yıllık kira bedeli olarak 35-36 milyon TL’lik ödeme için üniversiteye tebligat gönderdi. Yerel seçimlerde adaylık sürecine ilişkin soruları da cevaplayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yeniden aday olacağını da açıkladı.
SARIGÜL DÖNEMİNDE 2 LİRAYA SATILMIŞTI
Şişli Belediyesi mülkiyetindeki gayrimenkul 2011 yılında belediye meclis kararı ile 2 TL karşılığında Bilgi Üniversitesi’ne verilmişti. Şişli Belediyesi’nin 2016 yılında İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı tapu iptali ve tescil davasında taşınmazın belediyeye iadesine yönelik çıkan karar bir üst mahkeme tarafından onayladı. Başkan Hayri İnönü belediye meclis toplantısında kararı açıkladı. Toplantının ardından basın açıklaması yapan İnönü, “Kira bedelini üniversiteden isteyeceğiz. Dün üniversiteye Şişli Belediyesi’nin hakkı olan kira bedelinin ödenmesi için tebligat yaptık. Süreç başladı. Ortalama 35-36 milyon TL’ye yakın bir rakam. Biz eğitimi engelleyecek bir tasarrufta bulunmayız, eğitim süresi bittikten sonra ortak bir çözüm buluruz” ifadelerini kullandı.
‘Şişli’den giden malları yeniden Şişli’ye kazandırmak için adayım’
İnönü, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin soruları da yanıtlayarak, “Yapılacak, bitmemiş işlerimiz var. Bunun için 2019’dan sonraki dönem için de tekrar belediye başkanı olmak istiyorum. Yani aday adayıyım. Bir sözüm var Şişlilere. Benim en büyük amacım Şişli’den giden malları Şişli’ye kazandırmak.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA