SON DAKİKA

Haberertesi

HANÇERLİ ADAYLIK AÇIKLAMASINI MEYDANDA YAPTI

HANÇERLİ ADAYLIK AÇIKLAMASINI MEYDANDA YAPTI
Bu haber 02 Aralık 2018 - 9:27 'de eklendi ve 210 views kez görüntülendi.

CHP PARTİ MECLİS ÜYESİ AVUKAT TURAN HANÇERLİ AVCILAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI HAVUZ MEYDANINDA YAPTI
Avukat Turan Hançerli, bini aşkın yurttaşın eşliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Hançerli, açıklama öncesinde CHP Avcılar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
EŞİ VE ÇOCUKLARI DA EŞLİK ETTİ
3C9E386E-A2D8-4B1C-92BF-83CB0E443E81
Hançerli, eşi Deniz Hançerlive çocuklarıyla birlikte açıklamasını yapmak üzere Avcılar Havuz Meydanı’na gitti. Alanda coşkulu bir gençlik kitlesi tarafından meşaleler ve bayraklarla karşılanan Turan Hançerli, yaklaşık bine yakın kişinin doldurduğu Avcılar meydanına alkışlar ve sloganlarla karşılandı.
ADALET ARAYANLARDAN DESTEK
Hançerli’nin adaylık açıklaması öncesinde Çorlu tren cinayetinde adalet arayanlar adına sahneye davet edilen Zeliha Bilgin, bu davanın gönüllü avukatlığını üstlenen Hançerli’ye teşekkür edip çıktığı yolda desteklediklerini ifade etti. Bilgin’in konuşmasının ardından, adaylık duyurusunu Avcılar meydanında halkla birlikte yapmayı tercih eden Turan Hançerli yoğun sevgi gösterisi eşliğinde konuşmasını gerçekleştirmek üzere sahneye davet edildi.
SİZLER VARSANIZ AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK
Soğuk havaya rağmen toplanan bine yakın kişiye hitap eden Hançerli ; “Hava soğuk ama biz birlikte Avcılar’ı ısıtacağız, Avcılar’a güneşi getireceğiz!” diyerek sözlerine başladı ve “Sizler varsanız aşamayacağımız engel yok…” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
HANÇERLİ’NİN YAŞAMI ENGELLERİ AŞMAKLA GEÇTİ
Kendisini detaylı tanımayanlar için yaşamından kesitler anlatarak konuşmasına başlayan Hançerli, 1975 yılında Tokat’ta köylü bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldiğini dile getirdikten sonra, 12 yaşında annesinden babasından ayrılarak Tokat merkeze okumaya gittiğini ifade etti. Daha henüz 12 yaşındayken yemeğini yapıp, sobasını yaktığını ve engelleri aşmaya o yaşta başladığını vurgulayan Hançerli, 1993 yılında bir kaza geçirdiğini ve 18 yaşında iki kolunu kaybederek tabiri caizse tam anlamıyla damdan düştüğünü kaydetti.
Yemeğini yiyemeyip suyunu içemediği o dönemde yılmadan ayağa kalktığını paylaşan Hançerli, kazadan sonra üniversitesini değiştirerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığının ve bitirdiğinin altını çizdi. Daha sonrasında yüksek lisans yapıp yabancı diller öğrendiğini ve 30 ülke gördüğünü paylaşan Hançerli, daha önce Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Hukuktan Sorumlu Genel Sekreterliği görevini yerine getirdiğini, şu anda da Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı olduğunu söyledi.
“NEREDE BİR MAĞDUR VARSA ONUN YANINDA OLDUM”
Avukatlık yaşamında binlerce işçinin hukuk mücadelesini kazanmasını sağladığını belirten Hançerli, Avrupa’da holdingler tarafından dolandırılan gurbetçilerimizin, Diyarbakır’da ağaya karşı mücadele veren Sinan köylülerinin bile yanında kendisinin olduğunu vurguladı.
“PARTİMİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALDIM”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde çeşitli komisyonlarda yer aldığını ve halen 2 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi görevini yürüttüğünü konuşmasında paylaşan Hançerli, hayatının her döneminde büyük mücadeleler verdiğini dile getirirken “Şimdi sizce Turan Hançerli karşısında
herhangi bir engel durur mu? Şimdi Turan Hançerli sizce Avcılar’da çözülmemiş bir sorun bırakır mı? “
dedi.
“ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN”
“Başkan olduktan sonra size yine böyle ulaşabilecek miyiz?” endişesi duyanları aydınlatan Hançerli; 25 yıl önce üye olduğu Türkiye Sakatlar Derneği’nde şu anda Genel Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirdiğini hatırlattı.
Avrupa’nın en güçlü futbol kulüplerinden Liverpool futbol kulübü taraftarının efsane sloganı olan (You will never walk alone) “Asla yalnız yürümeyeceksiniz” sloganına atıfta bulunarak başkan olduğunda tıpkı Türkiye Sakatlar Derneği’ndeki 25 yıllık üyeliği gibi kimseyi yalnız bırakmayacağını ve asla yalnız yürümeyeceğini kaydetti.
“ATATÜRK’Ü, BÜYÜKERŞEN’İ VE KOCAOĞLU’NU ÖRNEK ALACAĞIM”
Kimi örnek alacağına dair birçok soru aldığını belirten Turan Hançerli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarının yüzde 10’unu yapabilirsem bahtiyar olurum.” dedikten sonra Eskişehir’i bambaşka bir Eskişehir yapan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ve İzmir’de güçlü belediye, güçlü ekonomi yapısını gerçekleştiren Aziz Kocaoğlu’nu örnek alacağının altını çizdi.
Sözlerine Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ ve Nazım Hikmet’in “Yaşamaya Dair” şiirlerini okuyarak devam eden Hançerli, tıpkı bu şiirlerde anlatılmak istendiği gibi kendi ikbali için değil halka hizmet için başkan olmak istediğini dile getirdi.
DAHA GÜZEL BİR AVCILAR İÇİN ADAYIM
Konuşması birçok kez “Avcılar’ın Gururu Turan Hançerli” sloganlarıyla kesilen Hançerli, “Parti Meclisi’nde ve Türkiye Sakatlar Derneği’nde ne partiden ne dernekten 1 TL kaynak kullanmadım. Bütün çalışmalarımı harcamalarımı cebimden yaptım. Ancak ülkemde kamu kaynağı kullananlar devleti yönetenler sizin bizim hepimizin parasını nasıl kötüye kullandıklarını biliyoruz. İşte halkın her 1 lirasını etkin, verimli ve her bir kuruşunu Avcılarlılara harcamak için daha güzel bir Avcılar için adayım. Sizlerle birlikte bunu başaracağız ve Avcılar’ı birlikte yöneteceğiz.” diyerek açıklamasına son verdi.
ATATÜRK ANITINA GİTTİ
Harcerli, açıklama sonrasında kendisine destek veren bine yakın kişiyle birlikte Avcılar Marmara Caddesi bulunan Atatürk heykeline giderek saygı duruşunda bulunan ardından da İstiklal Marşı’nı okudu.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA