SON DAKİKA

Haberertesi

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
Bu haber 25 Mart 2020 - 19:41 'de eklendi ve 50 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
İZ GAZETE MUHABİRİ TUGAY CAN İFADE VERDİ
İzmir’de günlük yayınlanan İZ GAZETE’nin muhabiri Tugay Can kendisine yapılan çağrı üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdi.

SERBEST BIRAKILDI
Tugay Can ifadesini vermesinin ardından serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri ifadeye çağrılma nedenini ‘halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit oluşturmak’ olarak ifade ettiler.

TUGAY CAN: “HALKIN HABER ALMA HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM”

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Tugay Can “Biz doğru bildiğimiz yolda halka doğru haberi ulaştırmak için işimizi yapmaya devam edeceğiz. Öte yandan yaptığımız haber hiçbir yetkili kurum tarafından yalanlanmadı, ben halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceğim” dedi.

GAZETENİN SAHİPLERİ YALNIZ BIRAKMADI
İZ GAZETE’
nin sahipleri Ümit Kartal ve Cihan Samgar ifade vermek üzere emniyete giden Tugay Can’a eşlik ettiler.

Kartal ve Samgar Tugay Can’nın Serbest bırakılmasını şu sözlerle paylaştılar.
“Arkadaşımız Tugay Can yaptığı haberlerden dolayı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Koronavirüs günlerinde sosyal mesafemizi de koruyarak pozumuzu verdik. Arayan, soran, merak eden herkese teşekkürler… Hep söyledik, yine söylüyoruz #GazetecilikSuçDeğildir “

YOĞUN DESTEK
İz Gazete muhabiri Tugay Can’ın İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ifade vermeye çağrılmasının ardından milletvekilleri, meslektaşları, medya kuruluşları ve okurlar İZ GAZETE’ye ve Tugay Can’a desteklerini ilettiler.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA