SON DAKİKA

Haberertesi

ERDOĞAN AÇIKLAYAMIYOR

ERDOĞAN AÇIKLAYAMIYOR
Bu haber 10 Şubat 2014 - 20:32 'de eklendi ve 532 views kez görüntülendi.

CUMHURİYET GAZETESİ ARAŞTIRDI
Erdoğan’ın ‘Açıklayacağım’ deyip açıklamadıkları
Cumhuriyet gazetesi ilginç bir araştırma yaparak Başbakan Erdoğan’nın “Açıklayacağım” diyerek “Açıklamadığı” sözlerini derlemiş.
AMAÇ GÜNÜ KURTARMAK MI?
Başbakan Erdoğan, kendisine muhalefetin yoğunlaşmaya başladığı Gezi Parkı eylemlerinden bu yana ´açıklarım ha´ dediği pek çok çıkış yaptı. Hatta bazıları için gün verdi. ´İki güne kadar´ dediği, ´cumaya kadar süre´ dediği konular oldu. Ne var ki, Erdoğan´ın günü kurtarmak ve hitap ettiği kalabalıkları etkilemek amacıyla söylediklerinin arkası gelmedi. Bunların neler olduğuna gelin birlikte bakalım.
GEZİ EYLEMLERİNDE BAŞLAMIŞTI
Gezi Parkı eylemlerinde bir ‘ihanet şebekesi’ ortaya çıktığını söyledi. ‘Bu şebekenin tüm bağlantılarına yakında milletimize açıklayacağız’ dedi. Aradan 9 ay geçti. Açıklanan bir şey olmadı.
ÖCALAN İLE İLGİLİ İDDİALAR
Başbakan Erdoğan, İmralı´da BDP´lilerin PKK lideri Öcalan ile yaptıkları görüşmelerin Milliyet gazetesine sızdırılması sonucu zor durumda kaldı. Öcalan´a verilen sözlerin bizzat bu metinde yer almasına öfkelenen Erdoğan, “o metinleri Siz açıklayın değilse biz yakında açıklayacağız” demişti. Aylar geçti, açıklanan bir şey yok.
PİYASADAN MİLYARLARCA DOLAR TOPLANDI
Başbakan Erdoğan da, İçişleri Bakanı Efkan Ala da, 17 Aralık öncesinde piyasadan milyarlarca dolar toplandığını iddia etmişti. Efkan Ala, ‘Operasyon öncesi dolar alanları biliyoruz’ demişti. Bank Asya´nın devlet eliyle batırılmak istendiği günlerde, bu bankayı töhmet altında bırakmak için, ‘2 milyar dolar vurgun’ yapıldığını söylemiş ve bunun belgelerini açıklayacaklarını duyurmuştu.
17 ARALIK YOLSUZLUK SORUŞTURMASININ SAVCISI
Erdoğan´ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna imza atan Savcı Muammer Akkaş´ı hedef tahtasına koydu. ‘Senin nereye çalıştığını biliyoruz. Nereye çalıştığını açıkla’ diye çıkıştı. Ardından da, ‘Yoksa biz açıklayacağız’ dedi. Erdoğan´ın bu sözü de havada kaldı.
ZEKERİYA ÖZ İLE İLGİLİ İDDİALAR
Ergenekon soruşturması döneminde göklere çıktığı, mitinglerinin ana gündem maddesi yaparak övdüğü ve ‘Temiz eller’ diye nitelendirdiği Zekeriya Öz´ü, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da imza atması üzerine her türlü aşağılamayı yaptı. Yandaş medyası ile birlikte asılsız haberlerle yıpratmaya çalıştı. Erdoğan, Savcı Öz´ün bir yılda 22 kez yurt dışına çıktığını söyledi ve bir savcı olarak, ayda iki kez yurt dışına çıkacak kadar parayı nereden bulduğunu sordu. Erdoğan, bu ithamla da yetinmedi, ‘Bütün deliller elde’ diye çıkıştı. Hepsini açıklayacaklarını söyledi. Aradan uzun süre geçti, açıklanan bir şey olmadı.
17 ARALIK YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONUNA “DARBE GİRİŞİMİ” DEDİ
Başbakan Erdoğan, hukuku ayaklar altına almaya gerekçe olarak gösterdiği ve yargı sistemini ve Emniyet camiasını hallaç pamuğu gibi atmasına gerekçe olarak 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kendilerine karşı yargı eliyle bir darbe girişimi olduğunu öne sürdü.
Bu girişimin iç ve dış bağlantılarının kimler olduğunu bildiğini öne süren Erdoğan, yine ‘İhanet şebekesinde kimler olduğunu biliyoruz’ dedi ve ‘Hepsini açıklayacağım’ dedi. Aradan haftalar geçti.
CAMİİ’DE İÇKİ İÇİLDİ İDDİALARI DA HAVADA KALDI
Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sırasında “Cami’de içki içtiler. Bu görüntüler de elimizde bunları açıklayacağız” demişti ama 7 ay geçti bu görüntüler de yok.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA