SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİLER SENDİKASI DENİZLERİ UNUTMADI

EMEKLİLER SENDİKASI DENİZLERİ UNUTMADI
Bu haber 06 Mayıs 2020 - 20:29 'de eklendi ve 145 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
CENGİZ YAVUZ: “MÜCADELEMİZE ÖRNEK ALIYORUZ”

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Cengiz Yavuz Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 48. yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

İŞTE O MESAJ;
Türkiye devriminin öncüleri Deniz’e Hüseyin’e Yusuf’a selam!
6 Mayıs sabahı bir darağacında memleketleri ve işçi sınıfı uğruna kendilerini feda eden Denizlere selam!
“Vatan, onu parsel parsel satanların değil; uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır” diye haykıran Denizlere selam!

Türkiye’de sosyalist hareketin ilk kitlesel çıkışını yaptığı dönemde üniversite öğrencileri bu hareketin en dinamik unsurları olmuşlardı. Memleketimiz tarihine adını onurla yazdıran üç fidanın amaçları ve mücadeleleri hala yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Onlar sayesindedir ki, Türkiye’de yaşı kaç olursa olsun her devrimci, gençliğin ateşiyle devrime olan özlemini koruyor. Biz hep genç kalıyoruz, düzen ise her geçen gün daha da çürüyor!

Memleket sevdasının en güzelini öğrettiler bize. Türkiye’nin en ücra köşelerine gittiler, köy çocukları okusun diye köprüler yaptılar.

Amasız ve fakatsız emperyalizme korkusuzca karşı çıkmayı öğrettiler. ABD Büyükelçisi’nin arabasını yakarlarken veya 6. Filo’yu geldikleri gibi gönderirken bir an bile tereddüt etmediler. Filistin halkıyla omuz omuza verdiler.
Bize başta bu memlekete ve insanına, sonra da büyük insanlığa sonsuz güven duymayı öğrettiler.

Her grev halayında her işçi eyleminde varlardı. “İşçi sınıfının yolu yolumuzdur, kurtuluş mutlaka sosyalizmdedir!” derken yenilginin ve esaretin zerresi yoktu gözlerinde.

Devrimin şanlı yolunda şartlar ne olursa olsun tereddüt etmemeyi öğrettiler. Bir 6 Mayıs sabahı darağacında cellatları sandalyelerine tekme savururken bize bıraktıkları onurlu bir yaşam oldu.

“Burada ölen yalnızca bedenimdir ki zaten ölümlüydü, ölecekti ama düşüncemi öldüremeyeceksiniz, düşüncem yaşayacak” diyordu Deniz. Haklıydı. Düşüncesi, Türkiye işçi sınıfında, düşüncesi üniversitelerde, sendikalarda, kütüphanelerde ve her birimizin mücadele azminde yaşıyor; yolumuza ışık tutuyor.

İyi ki sizler yolumuzu aydınlattınız! İyi ki mücadelemize umut, direnç, irade oldunuz!

Ne güzel! Hiç yaşlanmıyor, hep genç kalıyor ve bize gülümsemeyi sürdürüyorsunuz.

Yaşasın Türkiye işçi sınıfı.
Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA