SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİLER 30 AĞUSTOS’A SAHİP ÇIKIYOR

EMEKLİLER 30 AĞUSTOS’A SAHİP ÇIKIYOR
Bu haber 28 Ağustos 2020 - 6:38 'de eklendi ve 66 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİ-SEN GENEL BAŞKANI CENGİZ YAVUZ’DAN AÇIKLAMA

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) genel başkanı Cengiz Yavuz 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Yasakların ve engellemelerin bu büyük zaferi unutturamacağının altını çizen Yavuz, “emeklilerin duruşu Cumhuriyet ve Demokrasiden yanadır” dedi

Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) genel başkanı Cengiz Yavuz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

“Anadolu tarihi sayısız destanla doludur. Bu destanların en sonuncusu siyasi iktidar reddetse de, gölgede bırakmaya çalışsa da bir avuç yurtseverin emperyalizme kafa tuttuğu Kuvayi Milliye Destanı ve Anadolu halklarının biricik zaferi 30 Ağustos’tur.

Anadolu halkının bağımsızlık mücadelesi yalnızca ülkemiz açısından değil, diğer tüm sömürgeleştirilmek istenen halklar açısından da bir umut olmuş; dünyanın dört bir yanında başlayan bağımsızlık mücadelelerine esin kaynağı olmuştur.

Ne yazık ki dilinden bağımsızlığı düşürmeyen ama aynı zamanda ülkemizi, değerlerimizi birer birer iktidarı için rant malzemesi yapan bir hükümet bu destanı gölgelemek ve unutturmak istiyor.

Unutulmamalıdır ki bugün bu kara bulutlarla ve yasaklarla girdiğimiz Ulusal Kurtuluş Savaşımızın yıldönümü yurdumuzun dört bir yanında hem bu kendini bilmez iktidara hem de yeniden vermemiz gereken bağımsızlık mücadelemize dair kararlılığımızı pekiştirmektedir.
AKP hükümetinin ve onun gerici ve hatta şoven tarih yazımına inat yerimiz çağdaş bir toplumun yaratılması yolundaki destanımızın yanı başıdır.

Yasaklar ve baskılar bu tarihi silmeye yetmeyecektir. Pandemiye rağmen yapılan gericilik şovları gün gibi ortadayken, emekçilerin hayatları daha fazla sömürü için hiçe sayılırken biz “sınıf mücadelesinden emekli olunmaz” diyenlerin yolu Anadolu halkının bağımsızlık ve emek mücadelesinden farklı düşünülemez.

Kahrolsun emperyalizm ve yerli işbirlikçileri!
Yaşasın tam bağımsız Türkiye!”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA