SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİ-SEN ÜYELERİ YENİDEN ALANLARA İNDİ

EMEKLİ-SEN ÜYELERİ YENİDEN ALANLARA İNDİ
Bu haber 10 Temmuz 2019 - 12:08 'de eklendi ve 187 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
TÜRKİYE GENELİNDE EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

Emeklilere yapılan yüzde 5 zamma tepki gösteren DİSK Emekli- Sen üyeleri dün meydanlardan iktidara seslendiler. DİSK Emekli-Sen üyeleri Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Kocaeli başta olmak üzere yurdun dört bir yanında aynı saatte yaptıkları basın açıklaması ile yüze 5 zamma tepkilerini dile getirdiler.
EMEKLİ-SEN GENEL BAŞKANI ANKARA’DA KONUŞTU
DİSK Emekli-Sen genel Başkanı Cengiz Yavuz, Ankara Çankaya’da bulunan Madenci Anıtı önünde yapılan basın açıklamasında konuştu.

YAVUZ: “EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR”
Emeklilerin geçim sıkıntısı içerisinde yaşamaya mahkûm edildiğini söyleyen DİSK Emekli- Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, “Emekliler Temmuz ayı enflasyon verileriyle bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır. Art arta gelen seçimler ve iktidar kabullenmediği için tekrarlanan İBB seçimi nedeniyle ertelenen zamanlar haziran sonu üstü itibariyle üst üste yağmaktadır. Bu zamlarla beraber, emeklilerin alım gücü ciddi oranda zayıflamıştır” dedi.
“56 TL ZAM REVA MI?”
Yavuz, konuşmasının devamında “Temmuz ayında yapılan yüzde 5’lik zamla en düşük maaş alan işçi emeklisine 56 TL, en düşük maaşı alan memur emeklisine 138 TL, en düşük maaşı alan BAĞ-KUR emeklisine 69 TL yansı” dedi. Yavuz’un konuşması sırasında Emekli-Sen Üyeleri “Hükümet zammını al başına çal”, “Emekliyiz Haklıyız”, “Sadaka Değil Toplu Sözleşme”, “İktidar Zammını Al Başına Çal”, “Sefalet Ücreti İstemiyoruz” sloganları attılar.
ACI TABLO: “5 MİLYON EMEKLİ YA ÇALIŞIYOR YA İŞ ARIYOR”
Emeklilerin geçim sıkıntısı içinde yaşamaya mahkum edildiğini söyleyen Yavuz, “TÜİK ve siyasi iktidar açlık sınırında yaşam mücadelesi veren emeklilere üç kuruş zam vermemek için çeşitli ayak oyunlarına başvuruyor” dedi. 12 milyonu aşkın emeklinin 5 milyonunun ya ikinci bir işte çalıştığını ya da iş aradığını ifade eden Yavuz, “Emeklilerin yüzde 80’i nitelikli sağlık hizmetlerinden yararlanamamakta ve neredeyse tamamı sosyal yaşamın dışına itilmektedir” dedi.

EMEKLİLER İZMİR’DE DE MEYDANDAYDI

Emekli-Sen yönetiminin aldığı karar uyarınca ülkenin her yerinde eş zamanlı yapılan basın açıklaması İzmir Konak Meydanında yoğun katılımla gerçekleşti.
EMEKLİ-SEN MYK ÜYESİ ERCAN ÇINARLI DA KATILDI

Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelen Emekli-Sen İzmir Şube ve Temcilik üyelerine EMEKLİ-Sen MYK Üyesi Ercan Çınarlı, Ege Bölge sorumlusu Hüseyin Özkankak, Ege Bölge sorumlusu yardımcısı Şadiye Sual, DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı ve CHP Karşıyaka ilçe başkanı Uğur Yıldırım da katılarak destek verdi.
EGE’DEN YÜKSELEN SES: “EMEKLİYİZ AMA KÖLE DEĞİLİZ”

Basın açıklamasını okuyan Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, “Yıllarca artı değer üretmiş olan biz emeklilere reva görülen zam kabul edilebilir bir zam değildir. Altı aylık enflasyon oranı bir önceki zam oranının üzerinde çıkmışsa aradaki fark memurların maaşlarına yansıtılıyor. İşte tam da bu durumda, bizce güvenirliğini çoktan yitirmiş olan TÜİK ve siyasi iktidar devreye girerek zaten açlık sınırında yaşam mücadelesi veren emeklilere üç kuruş zam vermemek adına çeşitli ayak oyunlarına başvuruyor” dedi.
“RAKAMLARLA OYNUYORLAR”
Son dönemlerde tüketici ürünlerine yapılan zamların maaşlarını erittiğini ifade eden Özkaynak, “Devamı gelecek olan zamların 1 Temmuz itibariyle yansıtılacak olmasının tek nedeni, temmuz ayı enflasyonunun düşük gösterilerek emekçilere verilecek olan enflasyon farkının düşürülmek istenmesidir. Nitekim son enflasyon on binde 3 olarak ayarlanmış, böylece, bizlere yüzde 5 ila 6 arasında zam reva görülmüştür” dedi.
MEMİŞ SARI: “VERDİĞİNİZ ZAM ORANI KADAR OY ALACAKSINIZ”

Emekli-Sen üyelerine destek veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da konuşmasında, AKP hükumetinin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden bir ders çıkarmadığını söyleyerek şöyle devam etti. “Cumhurbaşkanı kendine yüzde 26 zam, Yüksek İstişare Kurulu dedikleri ucube kurala yüzde 40 zam yapmaktadır. Ama bu ülkenin Cumhuriyet kurulduğundan beri fabrikalarında, işyerlerinde bu ülkenin bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı sağlayan emeklilere yüzde 5 zammı reva görmektedir. İmparatorluğunuz yavaş yavaş yok oluyor. 23 Haziran’da İstanbul’da yok oldu. 2023 hedeflerinizde de iktidardan yok olacaksınız. Bize reva gördüğünüz zam oranı kadar oy alacaksınız.” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA