SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİ-SEN: “HAZİRAN DİRENİŞ AYIDIR”

EMEKLİ-SEN: “HAZİRAN DİRENİŞ AYIDIR”
Bu haber 29 Mayıs 2020 - 7:33 'de eklendi ve 122 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
CENGİZ YAVUZ: “KATLİAMLARI VE DİRENEŞLERİ UNUTMADIK”

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (DİSK Emekli-Sen) Genel Başkanı Cengiz Yavuz yazılı bir açıklama yaparak ülke tarihinde acı izler bırakan Haziran ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Yavuz, her türlü darbeye ve diktatörlüğe de “hayır” dedi.

ONLAR YARINLARIMIZA IŞIK OLUYOR

Bilindiği üzere Haziran ayı direniş ayıdır.
Bu ülkenin tarihi onurlu kahramanları ve onurlu mücadeleleri yazmaktadır. Bu ülke halkları pek çok acı pek çok umut biriktirmiştir. Ölümler ve umutlar kavganın ve mücadelenin yoldaşları olmuştur. Ölerek doğanlar, ölümlerden çoğalanlar bu ülkenin tarihine onurlu birer iz bırakmış; umutla gelenler yarınlarımıza ışık olmuşlardır.

NURHAK’I UNUTMADIK

68 Hareketinin önderlerinden Sinanları katleden kör olası kahpe devran Nurhak Dağları’nda açan tüm çiçekleri yeni birer umut haline getirmiştir. O çiçekler ülkemizi sarmış; emperyalizmin işbirlikçilerinin egemenliğine son vermek için memleketimize Sinanlarla beraber baharı getirmiştir. Mücadelemizde isimleri, anılarımızda onurlu direnişleri hep yaşamaktadır, yaşayacaktır! Baharlar memleketimize en çok da onlar sayesinde yakışmaktadır.

ÇORUM’U UNUTMADIK
Anadolu halklarının binlerce yıllık kardeşliği ne millet ne din ne de inançla parçalanabilir. Bu kardeşlik, halkların kardeşliği, zalimin zulmüne direnmekte en sağlam dayanağımız olmuştur. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar Çorum’da masum canlarımızı vahşi bir şekilde katletmişlerdir. Bize o canlardan miras kalan ise insanlıktır; insan olmaya dair verdiğimiz çabadır. Mücadelemiz halkların kardeşliği içindir. Anadolu halklarının kardeşliği mücadelemizin hem dayanağı hem de nihai amacıdır. Çorum’da katledilen canlar bizim canımız; dökülen kanlar bizim kanımız; insanlık bizim safımızdır!

ACILARIMIZI UMUTLA ÖĞÜTÜYORUZ
Ülkemizin tarihi acının ve umudun bir arada sürüp gittiği, mücadelenin hiçbir zaman eksik olmadığı ve bundan sonra da olmayacağı bir tarihtir. Eşine az rastlanır büyük acıları çekmenin yanında büyük direnişleri de göstermek ancak umutla ilgili olabilir.

GEZİ’Yİ DE UNUTMUYORUZ
2013 Haziran Direnişi, kendisinden sonra hiçbir bahar eski baharlar gibi olmasın diye büyük bir umut dalgası halinde düzenin, zulmün ve sömürünün duvarlarını aşındırmıştır. “Ve bizim bir haziranımız bir yıl kadar yetecektir dünyaya” diye çıkmışlardır meydanlara, özgürlük ve eşitlik şarkıları dillerinde; ağaçlara sarılarak, birbirlerine sarılarak, gelecek güzel günlere sarılarak… Bir tarafta Ali İsmailler, Berkinler, Ethemler vardır; onların umutları, inatları ve koca yürekleri; diğer tarafta düzenin bekçileri, gözünü kar ve iktidar bürümüş zalimler. Haziran Direnişi bize umut olmuştur ve olmaya devam etmektedir. O günlerden bugünlere artık hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır; olmayacaktır.

DİRENEREK KAZANACAĞIZ

Saray düşkünleri işçi sınıfını, emekçileri, emeklileri ve yoksul halkları acıyla sınamakta; biz ise umutla ve kararlılıkla tekrar tekrar karşılarına dikilmeye devam etmekteyiz. Acılarımızı ve umutlarımızı aynı anda ve aynı sevecenlikle kucaklıyoruz. Sinanları, canlarımızı ve Berkinleri ve onların mücadelelerini yüreklerimizde taşıyor, onların insanlığını, cesaretlerini bir kez daha anıyoruz.

Kahrolsun zalimin zulmü!
Yaşasın büyük insanlık!
Yaşasın devrimci mücadelemiz!
Yaşasın onurlu gelecek mücadelemiz!
Yaşasın DİSK!
Yaşasın Emekli-Sen!

CENGİZ YAVUZ
DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA