SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİ-SEN ALANLARDA

EMEKLİ-SEN ALANLARDA
Bu haber 02 Temmuz 2019 - 21:03 'de eklendi ve 141 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
SİVAS KATLİAMI VE EMEKLİLER HAFTASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Emekli-Sen İzmir Şube Başkanları ve temsilcilikleri İzmir Konak Meydanında 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde yapılan katliamı ve Emekliler Haftası ile ilgili yoğun katılımlı bir basın açıklaması yaptılar.
ÜST DÜZEY KATILIM
Emekli-Sen’nin basın açıklamasına sendikanın MYK üyesi Ercan Çınarlı, DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, Ege Bölge temsilci yardımcısı Şadiye Sual, İzmir Şube Başkanları ve temsilcileri katıldı
DİKKAT ÇEKEN AFİŞLER

Emekli-Sen üyeleri, günün anlamı üzerine yapılan konuşmaların yanısıra “Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” “İncinsen de incitme, Yaşasın barış, yaşasın demokrasi” “2 Temmuz’da yakılan ateş hala sönmedi” “İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz” “Emekliler için de Hak Hukuk Adalet” “Örgütlen güçlü ol, Güçlü ol hakkını al” ifadelerinin yer aldığı pankartları dikkat çekti.
HÜSEYİN ÖZKAYNAK: “MADIMAK HALA KANAYAN BİR YARADIR”

Emekli-Sen Bölge Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak konuşmasında şunları ifade etti. “Bugün 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Madımak Oteli’nde 2’si görevli, toplam 35 kişinin yakılarak öldürülmesinin 26. yıl dönümü.
Sivas katliamının gerçek sorumluları bulunamadı. Yargılanan kişilere de göstermelik cezalar verilmesi, ayrıca zaman aşımından faydalandırılması toplumun vicdanını yaralamıştır. Zaman aşımı kararını ‘milletimize hayırlı olsun’ diyenleri de unutmuyoruz.”
Dedi.

“12 MİLYON EMEKLİDEN 8 MİLYONU AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

Özkaynak, ‘28 Haziran- 4 Temmuz Emekliler Haftası’ için de şunları söyledi. “Bügün ülkemizde 12 milyon emekliden 8 milyonu açlık sınırının altında ücret alıyor. Emekliler ya ikinci bir işte çalışıyor, ya da iş aramak zorunda bırakılıyor. Ekonomik açıdan tablo bu kadar vahimken, sosyal açıdan da bir köşeye itilmiş ve ‘Aktif yaşlanma’ imkanlarından yoksun bırakılmışlarsa burada bir sorun var. İşte biz, emeklilerin hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşması için mücadele ediyoruz” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA