SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKÇİLER ANKARA MİTİNGİNDEYDİ

EMEKÇİLER ANKARA MİTİNGİNDEYDİ
Bu haber 12 Ocak 2014 - 13:14 'de eklendi ve 590 views kez görüntülendi.

BOZUK DÜZENDE SAĞLAM ÇARK OLMAZ

Hesap sorulur bir gün…
Onbinlerce yurttaş Ankara’da yolsuzlukları protesto etti. “Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bu pisliği halk temizleyecek. Özgürlük, barış, demokrasi, adalet ve emek” mitinginde bir araya gelen yurttaşlar, “Çal çal nereye kadar; bitti buraya kadar” sloganları attı.
CHP MİLLETVEKİLLERİ DESTEK VERDİLER
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin gerçekleştirdiği eylem kapsamında sabah saatlerinde gar önünde toplanan yurttaşlar, sloganlar eşliğinde Sıhhıye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. “Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bu pisliği halk temizleyecek” ana pankartını açan emekçilere, CHP Genel Başkan Yardımcı Nihat Matkap ile Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, İlhan Cihaner, Müslim Sarı’nın da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri de destek verdi. Yurttaşlar, yürüyüş sırasında, “Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar; hırsızlar halka hesap verecek; her yer rüşvet, her yer yolsuzluk; bu daha başlangıç mücadaleye devam” sloganları attı. DİSK, “kıdem tazminatını yedirmedik, memleketi de yedirmeyeceğiz” pankartı açtı. KESK’liler “Hırsız var” diye bağırarak hükümeti ve yolsuzlukları protesto etti. Ellerindeki süpürgeleri sallayan emekçiler, taşıdıkları kutularla içerisinden 4.5 milyon doların çıktığı “ayakkabı kutularına” gönderme yaptı. “Bizim kutularda ayakkabı bile yok” dövizleri taşınırken, emekliler, “Bilal’e gemi, emekliye kuş yemi” pankartı açtı. “Hükümet istifa” sloganlarının da atıldığı yürüyüş sırasında bir katılımcı, Başbakanın dolar üzerine basılmış fotoğrafı ile üzerinde “götür kundura” yazan ayakkabı kutusu taşıdı. Ayakkabı kutularının içinde sahte dolarların yer aldığı gözlendi. Roboski’de yaşamını yitirenlerin yakınları üzerlerinde ölenlerin isimlerinin yer aldığı kefenler giyerek mitinge katıldı. Adliye önünde kurulan polis barikatında üst araması gerçekleştirildi. Aramalar sırasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Gerginlik üzerine polis bazı grupların geçişi sırasında kenara çekilerek arama yapmadı. Taşeron işçileri ayakkabılarını ellerine alıp bir süre yalınayak yürüyerek yolsuzlukları protesto etti.

DİSK GENEL BAŞKANI KANİ BEKO: “ÇALINANLARI GERİ ALACAĞIZ”
DİSK Genel Başkanı Kani Beko bu pisliği halkın temizleyeceğini söyledi. Onların kavgasının “içinden milyonlar çıkan ayakkabı kutularının kimin olacağı” kavgası olduğunu belirten Beko, “Bizim kavgamız ise bizden çalınanları geri almak kavgasıdır. Çünkü ayakkabı kutularından çıkan bizim alınterimizdir, bizim emeğimizdir. Bir ayakkabı kutusundan çıkan 10 bin asgari ücrettir” dedi. “Onların çocukları hırsızlık yapıp mahkemeye çıkarılamıyor; bizim çocuklarımız Gezi eylemlerinde dövülerek, kurşunlanarak öldürülüyor” açıklamasını yapan Beko, “Onların kalkınma dedikleri gemiciktir, ayakkabı kutusudur, handır, hamamdır, saraydır! Onların kalkınmasında bu ülkedeki her şeyi üreten ellere, işçilere, emekçilere, kamu çalışanlarına, mühendislere, hekimlere, çiftçilere, küçük esnafa, kadınlara yer yoktur” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA