SON DAKİKA

Haberertesi

EDREMİT “KURTULUŞUNU” KUTLADI

EDREMİT “KURTULUŞUNU” KUTLADI
Bu haber 10 Eylül 2021 - 6:40 'de eklendi ve 33 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EDREMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YILI

Kuva-yi Milliye hareketinin başladığı yerlerden biri olan Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı ve Menderes Bulvarı’nda düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı.

EDREMİT PROTOKOLÜ ATATÜTÜRK’ÜN HUZURUNDA

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Kaymakam Turgay Ünsal, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Alper Örün, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

BAŞKAN ARSLAN: “KURTULUŞ MÜCADELESİNİN KAHRAMANLARI İLHAM KAYNAĞIMIZ”

Edremit’in esaret döneminde yaşadıkları ve esaretten kurtuluşta verilen mücadele ve fedakârlıklardan örnekler veren Başkan Arslan, “Bizim için çok anlamlı olan bugün size şunu anlatmaya çalıştım: Edremit’in kurtuluşu; Hukuktur, cesarettir, mücadeledir, özveridir, direniştir. Bugün Edremit’in denizine giriyorsak, dağlarında geziyorsak, havasını soluyorsak “Kurtuluş” sayesindedir. Edremitli atalarımızın, tüm kahramanlarımızın mücadeleleri bize ilham olsun, yolumuzu aydınlatsın. Şehit Kaymakamımız Hamdibey ile ismini andığım ve anamadığım tüm atlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum. Edremit’in 99. Kurtuluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

KURTULUŞ ÇOŞKUSU

Ardından Menderes Bulvarı’nda geçit töreni düzenlendi. Atlarıyla alana gelen Edremit efeleri, protokol mensuplarına Türk Bayrağı takdim etti. Ardından tören geçişleri başladı. Askeri tören birliği ve Gaziler ile başlayan kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odalar ile ilçedeki işletmeler, yaya olarak ve araçlarıyla gerçekleştirdiği geçiş töreni ilgiyle izlendi.
 
Binlerce kişinin izlediği törenlerde bazı araçlardan Türk Bayrakları dağıtılırken güvercinler bırakılıp şapka, kalem, defter, kolonya, şeker gibi hediye paketleri dağıtıldı
 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA