SON DAKİKA

Haberertesi

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN 8 MART AÇIKLAMASI

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN 8 MART AÇIKLAMASI
Bu haber 08 Mart 2021 - 5:07 'de eklendi ve 70 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İşte o açıklama;
İNADINA İSYAN İNADINA ÖZGÜRLÜK DİYEN KADINLARA SELAM OLSUN
Dünyadaki Emekçi Kadınların Cinsel Ve Sınıfsal Sömürüye Karşı Mücadele Günü; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü pandemi koşullarında geçiriyoruz ve pandemi sürecinin toplumsal cinsiyet eşitsizliğini daha da derinleştirdiğini görüyoruz. 2020 yılını, pandeminin de etkisiyle bütün eşitsizliklerin derinleştiği, İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıldığı, kadın cinayetlerinin katlanarak arttığı bir yıl olarak geride bıraktık. Öyle ki salgının ilk günlerinden bugüne 300 milyondan fazla kadının cinsel ve fiziksel şiddete maruz kaldığı, karantina kararlarının daha büyük ev içi şiddet riskini beraberinde getirdiği raporlanırken; Türkiye’de 2020 yılında en az 300 kadının öldürüldüğü açıklanıyor. Ancak kadınlar bu yıl da geceleri, sokakları, meydanları terk etmiyor; “Kadın Cinayetlerini Durduracağız!” diyerek seslerini yükseltmeyi sürdürüyor.

HER ALANDA KADINA ŞİDDET
Ev içi emekleri görünmezken, çalışma yaşamında güvencesiz işlerde ve çok daha düşük ücretlerle istihdam edilirken, haksız işten çıkarmalar ve bütün yoksulluk biçimleriyle karşı karşıya kalanlar yine en çok kadınlar oluyor. İşyerlerinde kadına yönelik şiddet her geçen gün artmaya devam ediyor. Pandemi ile beraber bu şiddet türlerine dijital şiddet de ekleniyor. İktidarın uyguladığı toplumsal cinsiyet eşitliği karşıtı politikalar ve cinsiyetçi dili kadına yönelik şiddeti normalleştirmeye, eşitsizliği derinleştirmeye hizmet ediyor. Kadınlarsa, “Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir!” diye haykırmaya devam ediyor.

KADINA ŞİDDETİN VE KADIN CİNAYETİNİN “İYİ HALİ” OLMAZ
Cezasız, yaptırımsız bırakılan her türlü şiddet eylemi, “iyi hal indirimli” katiller ve tecavüzcüler, ev içi şiddetin yaygınlaşmasına neden olurken; tüm bu kara tablo daha da kararıyor. Bu kara tablonun karşısında kadınlar “Kadın Cinayetleri Politiktir!” şiarını yükseltiyor.

Böylesi bir ortamda her türlü toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, tacize, tecavüze, sömürüye, şiddete karşı kadınlar mücadeleyi yükseltmeye; örgütlü mücadelenin tüm dünyada eşitsizliğe karşı en büyük mücadele biçimi olduğunu göstermeye devam ediyor.

BU DÜZENİ EMEKÇİ KADINLAR DEĞİŞTİRECEK
DİSK Emekli-Sen, her daim savaşa, açlık ve yoksulluğa, taciz ve tecavüze sahne olmuş bu köhne düzenin emekçi kadınların sözleriyle, emekçi kadınların sesleriyle değişeceğini biliyor!

Üretmeye, sokağa çıkmaya, kahkaha atmaya, direnmeye, “inadına isyan inadına özgürlük” diye haykırmaya devam eden tüm kadınlara selam olsun.

Burjuvazinin pırlanta ve çiçek diye bağırdığı bugün ekmek ve gül türküleri söyleyen kadınlara selam olsun!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!
DİSK EMEKLİ-SEN

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA