SON DAKİKA

Haberertesi

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN 12 EYLÜL AÇIKLAMASI

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN 12 EYLÜL AÇIKLAMASI
Bu haber 12 Eylül 2019 - 8:42 'de eklendi ve 75 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKL-İSEN GENEL BAŞKANI CENGİZ YAVUZ’DAN DEMOKRASİ VURGUSU

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Cengiz Yavuz 12 Eylül darbesinin 39. yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“12 Eylül Düzenine Karşı Direnmeye Devam Edeceğiz”
Bundan 39 yıl önce, emperyalistler Türkiye’yi açık bir pazar haline getirmek ve uluslar arası vahşi kapitalizme entegre etmek için 24 Ocak kararları adı altında bir ekonomik liberalizasyon hareketi başlatmış; sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının böylesine güçlü ve örgütlü olduğu bir ülkede bu kararların uygulanmasının mümkün olmayacağı görüldüğünde ise 12 Eylül 1980 faşist darbesi yapılmıştı.

“Hedef “emek düşmanı”bir sistemdi.”
ABD emperyalizmi ve onun ülkemizdeki işbirlikçilerinin amacı ülkemizde emek düşmanı, vahşi bir neoliberal sistemi inşa etmekti. Bu amaç uğruna işçi sınıfının örgütlü gücüne saldıran, siyasal ve toplumsal temsilini engelleyen, halkın demokratik katılımının önüne geçen bir dizi politika uygulandı.

“12 Eylül vahşi bir rejimin adıdır”
Ülkemizde, “kardeş kavgasına ve anarşiye son vermek” zırvalarının arkasında 12 Eylül sürecinde 650 bin kişi gözaltına alındı, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 230 bin kişi yargılandı. Bunun yanı sıra 517 kişiye idam cezası verildi; 50 kişi asıldı, 14 bin kişi vatandaşlıktan çıkarıldı, 171 kişinin işkence ile öldürüldüğü belgelendi. 12 Eylül tarihimizin en kara, en utanç verici tablosu; faşizmin, cuntacılığın, baskı, zulüm ve işkenceci rejimin en vahşi örneği oldu.

“39 yılda değişen bir şey yok”
Ne yazık ki, 12 Eylül darbesi bugün ülkemize ağır bedeller ödetmeye devam etmektedir. Darbecilerin 39 yıl evvelki politikaları bugün de sürüyor, sürdürülüyor. Hak aramak, itiraz etmek engelleniyor; muhalif her ses bastırılmaya çalışılıyor. Bugün, darbecilerin 39 yıl evvelki hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürülüyor: Parlamento işlevini yitiriyor, muhalefeti susturmak dışında bir hedefi olmayan ve ne yazık ki bağımsız da olmayan bir yargı sistemi inşa ediliyor, demokrasinin en temel ilkelerinden olan seçimle göreve gelme ilkesi hiçe sayılarak seçilmişlerin yerini atanmışlar alıyor. Basın susturuluyor, işçilerin grev hakkı başta olmak tüm temel hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önüne “milli güvenlik sorunu” gerekçesiyle set çekiliyor.

“Emeği ve Barışı savunmaya devam edeceğiz”
Bizler, Emekli-Sen olarak, 80 darbesinin hem toplumumuzun kalbinde hem de her birimizin kalbinde açtığı derin yaraları deneyimledik. Bu deneyim ışığında bugün, tüm askeri ve sivil darbelerin ve dikta rejimlerinin karşısında emeği, demokrasiyi, sosyal hukuk devletini, barışı ve laikliği savunmaya devam edeceğimizi haykırıyoruz! Tarihimizden ve sınıfımızdan aldığımız güçle mücadeleyi sürdüreceğiz.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA