SON DAKİKA

Haberertesi

DİSK EMEKLİ-SEN ALANLARDA

DİSK EMEKLİ-SEN ALANLARDA
Bu haber 17 Haziran 2020 - 9:22 'de eklendi ve 72 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
KONAK’TA 15-16 HAZİRAN BULUŞMASI

Hukuksuzluğa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, baskı ve teslim alma politikalarına karşı demokrasi mücadelesinin ve direnme geleneğinin önemli köşe taşlarından Şanlı 15-16 Haziran büyük işçi direnişi 50. yılında.

EMEKLİ-SEN’DEN DAYANIŞMA
O dönemin emekçileri ve mücadelenin neferleri olan DİSK Emekli-Sen de DİSK Ege Bölge Temsilciliğinin İzmir Konak’ta düzenlediği basın açıklamasına kitlesel olarak alandaki yerini aldı.

Büyük direnişin 50. yıl basın açıklamasına Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, Ege Bölge Temsilci Yardımcıları, Şube Başkanları, Temsilciler ve üyeler katıldı. 

MEMİŞ SARI; “BUGÜN DİSK’İN VAROLUŞUNUN 50. YILIDIR”
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 15-16 Haziran direnişinin 50. yılında Konak eski Sümerbank önünde bir basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. DİSK’e bağlı sendikaların da katıldığı etkinlik, hayatını kaybeden işçilerin ve DİSK Yöneticilerinin anılmasıyla başladı.

”15-16 HAZİRAN’DA İŞÇİLER DİSK’E SAHİP ÇIKMIŞTIR”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı konuşmada “Bugün DİSK’in varoluşunun da 50’nci yılıdır. 15-16 Haziran, DİSK’in varlığını ve kalıcılığını işçi sınıfının bizzat kabul ettirdiği büyük direniştir. 15-16 Haziran yalnızca anılması gereken bir “tarih” değil, işçi sınıfının elini kolunu bağlama girişimine karşı bir itiraz, sendikal hak ve özgürlükleri savunma direnişidir. 15-16 Haziran işçilerin DİSK’e sahip çıkma direnişidir.15-16 Haziran sahte, sarı ve güdümlü sendikacılığa karşı işçilerin gerçek sendikacılığı, sınıf ve kitle sendikacılığını savunma eylemidir.Patronlar ve hükümet DİSK’i engellemek, durdurmak ve yok etmek için ilk günden itibaren harekete geçtiler. DİSK’e ömür biçtiler. DİSK’in yok olup gideceğini iddia ettiler. Hukuksuzluğa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, baskı ve teslim alma politikalarının karşısında sınıf ve kitle sendikacılığı anlayışıyla kök salmaya başlayan DİSK’in susturulup işlevsiz hale getirilmesi, kitlelerle bağlarının kopartılması çabalarına bir yanıttır 15-16 Haziran. Örgütlü-örgütsüz işçi sınıfının ayağa kalkıp “Artık yeter!” dediği bir direniş günüdür” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA